Pierobežā valsts svētki izskan ar mazākumtautību kultūras dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts svētku izskaņā pirmdien, 20.novembrī, Latgalē, pašā pierobežā, norisināsies mazākumtautību kultūru dienas pasākumi, kuriem dots nosaukums “Nestāsti pasakas!”.

Pasākuma rīkotāja un teātra studijas vadītāja Ināra Rasima par mazākumtautību dienu valsts svētkos
00:00 / 00:56
Lejuplādēt
Pasākumu pamatā - latgaļu, krievu un ebreju pasakas, kas sadzīvos uz vienas skatuves un iepazīstinās skatītājus ar kultūru daudzveidību. Teatrālais uzvedums “Nestāsti pasakas!” pirmdien pusdienlaikā  ieskandēs Kārsavas novada Goliševas tautas namu, plkst. 15.00 Ludzas tautas namu, bet sešos vakarā dosies uz Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namu.

“Mēs izpētījām savas saknes, savas tautas tradīcijas ar pasaku pētījumu, un, tā kā mums jau vasarā bija jauno pētnieku akadēmija un ir ļoti aktīvi jaunieši, kas darbojas bērnu jauniešu teātra studijā “Aplis”, tad mēs kopā ar viņiem iestudējām pasakas trīs valodās jeb triju tautu pasakas – latgaļu, krievu un ebreju,” saka pasākuma rīkotāja un teātra studijas vadītāja Ināra Rasima.

“Mums palīdzēs klezmeru mūzikas grupa “Arain” ebrejiski. Tātad mēs taisām tādu lielu kultūras dienu, kurā tiek popularizētas tradīcijas, kas ir bijušas. Latgalē ir dzīvojuši gan latgalieši, gan slāvi, gan ebreji - kā viņi ir integrējušies šajā pierobežas Ziemeļaustrumlatgalē. Tātad ar šo mēs tiešām izprotam līdzīgo un atšķirīgo dažādu tautu tradīcijās. Gaidiet mūs Goliševā, Ludzā un Rēzeknē!” aicina Rasima.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti