Pieminekļu padome atbalsta Jāņa Čakstes piemiņas vietas izveidi uz AB dambja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas domes Pieminekļu padomes sēdē 5. jūlijā tika atbalstīts priekšlikums par piemiņas vietas pirmajam Latvijas Valsts prezidentam Jānim Čakstem veidošanu uz AB dambja. Jāņa Čakstes piemiņas vietas idejas iniciatori ir Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns (Latvijas Reģionu apvienība) un Čakstes mazmazmeita Kristīne Čakste, informēja Rīgas domes pārstāvji.

Pagājušajā gadā Pieminekļu padome jau izskatīja jautājumu par Čakstes pieminekļa idejas konceptuālo ietvaru un turpmāko virzību, iesakot izvērtēt vairākas iespējamās novietnes.

AB dambis izvēlēts par piemērotāko novietni, jo šajā vietā ir plaša telpa mākslinieciskās izpausmes brīvībai – Čakstes piemiņas vietai jeb jaunam pilsētas dārzam var izmantot telpu ap valsts karogu līdz dambja galam.

Tāpat pastāv iespēja veidot vienu no sākotnējām iecerēm – ābeļdārzu, norādīja RD pārstāvji. Plānots, ka 2022. gadā Pilsētas attīstības departaments izsludinās ideju konkursu Čakstes piemiņas vietas izveidošanai.

Pieminekļu padome ir Rīgas domes izveidota konsultatīva institūcija galvaspilsētas pilsētvides kvalitātes nodrošināšanai, arhitektūras un vizuālās mākslas projektu un iniciatīvu vērtēšanai saistībā ar sabiedrības un kultūrvēsturiskās vides attīstības likumsakarībām. Tajā pārstāvēti dažādu nozaru eksperti – vēsturnieki, mākslas zinātnieki, arhitekti, tēlnieki, kā arī Rīgas pašvaldības institūciju pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti