Piekto reizi pasniegs Cimzes balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā 26.aprīlī jau piekto reizi pasniegs Jāņa Cimzes vārdā nosaukto balvu izcilākajiem mūzikas, mākslas, dizaina un dejas pedagogiem. Tāpat ar Kultūras ministrijas (KM) balvu tiks novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs.

KM vēl līdz 17.februārim aicina apbalvojumiem pieteikt bērnus un jauniešus, kā arī viņu skolotājus, kuri 2017.gadā guvuši nozīmīgus panākumus starptautiskos konkursos, skatēs un izstādēs. Savukārt Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izcilākos kultūrizglītības skolotājus aicina pieteikt Cimzes balvai.

Ar augstāko apbalvojumu kultūrizglītības nozarē – Kultūras ministrijas balvu tiek novērtēti Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumi starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā mākslas un dizaina, mūzikas un dejas nozarēs. Kultūras ministrijas balvas pretendenti ir arī pedagogi un koncertmeistari, kuri gatavojuši bērnus un jauniešus starptautiskajiem konkursiem, izstādēm un skatēm, ja šie konkursu dalībnieki ieguvuši godalgotu vietu.

LNKC pasniegs pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814-1881) vārdā nosaukto balvu izcilākajiem mūzikas, mākslas, dizaina un dejas pedagogiem jau piekto reizi.

Cimzes balva ir īpašs LNKC apbalvojums skolas pedagogam-izcilībai par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, to piešķir vienu reizi mūžā. Balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt un godināt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā km.gov.lv un Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā lnkc.gov.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti