Piektdien notika diskusija «Nacionālā koncertzāle uz AB dambja: PAR un PRET»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektdien, 31. maijā, plkst. 14.00 peldošajā mākslas galerijā "Noass" uz AB dambja interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar pilsētplānošanas festivālu "Mad City" rīko publisku diskusiju "Nacionālā koncertzāle uz AB dambja: PAR un PRET", kurā piedalīsies seši nozares eksperti, informēja “Satori” pārstāvji. Diskusijas tiešraidi varēs skatīties portālā "Satori" un Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv. 

"Aizvadīto mēnešu notikumi liek domāt, ka drīzumā no idejas par realitāti pārtaps akustiskās koncertzāles būvniecība Rīgā. Šī gada 23. maijā Kultūras ministrija bija paredzējusi valdībā iesniegt ziņojumu par visiem iespējamajiem Nacionālās akustiskās koncertzāles novietojuma variantiem, bet šobrīd ziņojuma iesniegšana ir atlikta. Tikmēr joprojām nerimst spraigas sarunas gan arhitektu, gan mūziķu, gan citu kultūras darbinieku vidū par to, vai AB dambis ir piemērotākā vieta koncertzālei un vai Anda Sīļa projekts ir jārealizē," stāsta biedrības "Ascendum" izdotā interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors un diskusijas vadītājs Henriks Eliass Zēgners.

Atstājot aiz muguras sarunas par to, vai koncertzāle tiešām ir nepieciešama, šajā diskusijā interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar pilsētplānošanas festivālu "Mad City Happening 2019" iztaujās sešus ekspertus tieši par to, vai AB dambis ir piemērotākā vieta, kur dzimt potenciāli jaunajam pilsētas simbolam.

Diskusijā piedalīsies arhitektūras apskatnieks un LTV raidījuma "Adreses" autors Mārtiņš Ķibilds, Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis, arhitekte un bijusī Latvijas Arhitektu savienības prezidente Gunta Grikmane, arhitekts un arhitektūras un dizaina biroja "Outofbox" dibinātājs Pēteris Bajārs, arhitekts Sergejs Ņikiforovs, kurš pēc Kultūras ministrijas pasūtījuma veicis AB dambim alternatīvo koncertzāles novietņu izvērtējumu, un vēl viens nozares eksperts, kas vēl tiks precizēts. Diskusiju vadīs interneta žurnāla "Satori" galvenais redaktors Henriks Eliass Zēgners.

Diskusiju klātienē bez maksas aicināts apmeklēt ikviens interesents. Diskusiju būs iespējams skatīties arī tiešraidē interneta žurnālā "Satori" un Latvijas sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, savukārt nākamajā nedēļā portālā “Satori” arī būs lasāms sarunas atšifrējums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti