Piedalies «Kilograms kultūras» pirmā pusgada balsojumā!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 11.jūnijā, plkst. 7.00 sākas Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) gada balvas “Kilograms kultūras” pirmā pusgada balsojums. Par katru no nominantiem balsot var līdz pat 22.jūnija pusnaktij.

Balva tiek piešķirta astoņās galvenajās kategorijās: mūzika, kino, teātris, vizuālā māksla, literatūra, mantojums, notikums un pārsteigums. Finālam izvirzītie darbi tiks paziņoti 25. jūnijā. Balvas organizētāji aicina sekot līdzi informācijai, jo drīzumā tiks izziņota vēl viena īpaša kategorija.

Šogad mainījusies balsošanas sistēma. Šoreiz balvas “Kilograms kultūras 2018” ieguvēji tiks noskaidroti tikai trijos balsojumos – 1. un 2. pusgada, kā arī fināla balsojumā. Tādējādi, atšķirībā no citiem gadiem, visās kategorijās izvirzīts vairāk nominantu, nekā ierasts. No katras kategorijas divi lielāko balsu skaitu saņēmušie darbi tiks virzīti fināla balsojumam, kas norisināsies nākamā gada sākumā. Līdz ar to finālā katrā kategorijā skatītāji un klausītāji varēs balsot par četriem darbiem. Par 1. pusgada nominantiem nobalsot iespējams vietnē kgkulturas.lsm.lv. To varēs darīt līdz 22. jūnija plkst. 23.59. Balsot par saviem favorītiem iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu sociālo mediju profilu.

Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balva "Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvas norisi nodrošina un balvu piešķir Latvijas Televīzija, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls LSM.lv.

Balvas piešķiršanas mērķis ir izvērtēt aizvadītā gada izcilākos notikumus Latvijas kultūrā, iesaistot kompetentus LTV, LR un LSM kultūras jomas ekspertus, kā arī televīzijas skatītājus un radio klausītājus.

Balva tiek piešķirta par izcilākajiem notikumiem Latvijas kultūras dzīvē aizvadītā gada laikā, aptverot dažādus kultūras un mākslas žanrus. Balvas piešķiršanas rezultāti atspoguļo gan LTV, LR un LSM kultūras jomas ekspertu viedokli, gan televīzijas skatītāju un radio klausītāju viedokli.

Astoņās kategorijās izvirzītie darbi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas žūrijas redzējumā atzīti par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem Latvijas kultūras notikumiem, kas cienīgi cīnīties par iespēju iegūt balvu “Kilograms kultūras”. Žūrijā, kā ierasts, darbojas LTV, LR un LSM kultūras jomas profesionāļi – LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Eva Johansone, Lilita Eglīte, Anete Lesīte, Daira Āboliņa-Ilješāne un Henrieta Verhoustinska, kā arī LR 3 “Radio Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, Justīne Savitska un Toms Treibergs.

Balvas laureāti (ne vairāk kā viens katrā nominācijā) tiek apbalvoti ar īpašu statueti “Kilograms kultūras”. Katra gada sākumā tiek rīkota īpaša balvas pasniegšanas ceremonija.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti