Pētnieku uzmanības krustugunīs - literatūras un kultūras aktualitātes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

17. un 18. martā Liepājas Universitātē notiek 22. starptautiskā zinātniskā konference „Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā”, kuru rīko Liepājas Universitāte sadarbībā ar Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūtu.

Konference norise sakrīt ar Liepājas dzimšanas dienas laiku. Konferencē aicināts piedalīties ikviens interesents, turklāt tā pieejama bez maksas, stāsta Kurzemes humanitārā institūta pētniece, teātra vēsturniece un teorētiķe Vēsma Lēvalde:

„Jaunums, ko mēs gribam akcentēt, ir tas, ka mēs gribam šo konferenci padarīt pieejamu ikvienam interesentam, ikvienam kultūras un mākslas nozarē strādājošam, skolotājiem, arī tiem, kuri interesējas par folkloru, par mākslu vai populāro kultūru, katram būs savs tēmu loks. Referāti veidoti tā, lai uzrunātu pēc iespējas plašāku auditoriju. Lai būtu kāda intriga, tie tiek papildināti ar prezentācijām un dažkārt ar video piemēriem. Šogad ir vesels bloks par populāro kultūru, tur ir pat par smago metāla mūziku. Ir vesels bloks par teātri, kur uzstāsies ļoti pazīstami teātra zinātnieki, kuri referēs par dažādām tēmām.”

Divu dienu garumā tematiski daudzveidīgajās sēdēs ar referātiem uzstāsies gan jaunie zinātnieki, gan savu zinātņu nozaru vadošie pētnieki literatūrzinātnē, folkloristikā, teātra un kino teorijā un vēsturē, klasiskajā un populārajā kultūrā. Paredzamas arī spraigas diskusijas pēcreferātu debatēs un kuluāru sarunās. Konferencē līdzās Latvijas zinātniekiem referēs arī zinātnieki no Lietuvas, Polijas, Itālijas un Turcijas. Plašāka informācija par darbu sekcijās, referentiem un viņu tēmām www.liepu.lv.

Konferences laikā būs iespējams iegādāties pagājušā gada konferences materiālu krājumu, kā arī citas Liepājas Universitātes pētnieku sarūpētās grāmatas.

Konferences viesiem tiks piedāvāta arī kultūras programma – iespēja apmeklēt Liepājas teātri un jauno koncertzāli Lielais dzintars.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti