Performances festivāla dienasgrāmata: «Smilšu pulkstenis» iztek katra skatītāja personīgās interpretācijās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pirmdien, 10. jūnijā, sākās otrais starptautiskais performances mākslas festivāls “Starptelpa”, to organizē Latvijas Performances mākslas centrs, biedrība “Laboratory of Stage Arts” un mākslinieku rezidenču un izglītības centrs “MĀ TELPA”. Festivāls notiek jau otro gadu, un tajā piedalīsies mākslinieki no 20 valstīm. Festivāla laikā notiks meistarklases, performances, izstādes un izrādes. Šī gada festivāla tēma ir “Kontroles fenomens”. Sadarbībā ar festivāla organizatoriem LSM.lv arī šogad piedāvā festivāla dienasgrāmatu. 

Festivāla atklāšanas dienā RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O6 telpās skatītājiem bija iespēja piedalīties Morīnas Flemingas (ASV) izstādes atklāšanā un “Artist Talk” (saruna ar mākslinieku), kā arī noskatīties trīs performances – “Albus Diabolus” (Arvis Kantiševs, Latvija), “Smilšu pulkstenis” (Laura Feldberga, Alda Rūsiņa, Latvija) un “Ziemeļu pasaka” (Nadīne Bokovikova, Arvis Kantiševs, Platons Buravickis, Velta Gūtmane, Hasmika Bagojana, Latvija).

Atklāšanas dienu noslēdza radio “Naba” audiovizuālā performance “Ārpus kontroles: Histērija” (autore Kate Seržāne) - tā vienlaicīgi tika raidīta gan radio “Naba” tiešraidē, gan festivāla norises vietā.

Piedāvājam fotogrāfes Vikas Ekstas fotoreportāžu no festivāla atklāšanas.

Bet performances “Smilšu pulkstenis” dalībnieces Aldas Rūsiņas sajūtu tvērums fiksēts gandrīz tūdaļ pēc performances:

"Izejot no mājas, pirmais, ko ieraudzīju, bija balta spalviņa uz kāpņu telpas grīdas. Man tā arvien ir zīme – viss būs labi, bez stresa! Tieši tik viegli, rosīgi, gaisīgi, dziļi un vienkārši sirsnīgi aizritējis festivāla atklāšanas vakars. Mūsu ar Lauru Feldbergu veidotais “Smilšu pulkstenis” nu dzīvo un iztek katra skatītāja personīgās asociācijās un interpretācijās. 

Manā sirds telpas un arī fiziskā ķermeņa atmiņā performances tapšanas un būšanas process ierakstījis Dzīves mirkļu netveramo un dziedinošo pieskārienu.Tagad visa nedēļa - atbrīvoti un bezrūpīgi mesties “Starptelpas” “ārpus kontroles” dejā!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti