Pēdējo dienu var pieteikt pretendentus apbalvojumam «Laiks Ziedonim»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien ir pēdējā diena, kad vēl iespējams pieteikt pretendentus apbalvojumam „Laiks Ziedonim". Pieteikšanās apbalvojumam tika izsludināta 6.janvārī, un līdz šim Imanta Ziedoņa fondā „Viegli" iesniegti vairāk nekā 200 pieteikumi.

„Mēs esam patiešām priecīgi, ka aktivitāte ir bijusi liela, un cilvēki novērtē savus līdzcilvēkus, saskata viņos gan izcilību, gan stāju, gan degsmi - visas arī Imantam Ziedonim svarīgās vērtības," atklāj projekta vadītāja Ināra Kehre.

Viņa norāda, ka līdz šim ir saņēmti vairāk nekā 200 pieteikumu, tie turpina nākt. Pieteikties vēl ir iespēja līdz plkst. 17.00. 

Ināra Kehre par pieteikšanos apbalvojumam
00:00 / 00:48
Lejuplādēt

Visus pieteikumus izvērtēs īpaši veidotas komisijas. Vēlāk 3.maijā - Imantas Ziedoņa dzimšanas dienā - tiks cildināti laureāti par viņu sasniegumiem.

Ceremoniju varēs dzirdēt arī Latvijas Radio un redzēt Latvijas Televīzijā.

Pieteikties apbalvojumam var indivīds vai cilvēku grupa, kas ar izciliem sasniegumiem darbojas attiecīgajā nozarē un atbilst Apbalvojuma vērtībām.

Projektā „Laiks Ziedonim”  balvas tiks piešķirtas piecās nominācijās, katra no tām iezīmē vēlamās pretendentu kvalitātes – vai tā būtu darbība akadēmiskajā darbā, novadpētniecībā, saimniekošanā, darbā ar jauniešiem vai latviešu kultūras izplatīšanu ārzemēs. Katrai nominācijai ir piesaistīta atbilstoša ekspertu grupa. 

27.februārī apritēja gads, kopš mūžībā aizgājis latviešu dzejnieks Imants Ziedonis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti