Dienas ziņas

Jaunieši attīsta Lubāna mitrāja TIC

Dienas ziņas

Piensaimnieki gaida atbalstu

Ogres estrāde atdzimst

Pēc triju gadu dīkstāves atdzimst Ogres estrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Teju trīs gadus klusums valdīja vienā no Latvijas lielākajām brīvdabas estradēm Ogrē. Tomēr šogad, pašvaldībai panākot vienošanos ar estrādes īpašniekiem, nedēļas nogalē uz Ogres estrādes skatuves kāpa leģendārā grupa "Pērkons".

Grupa "Pērkons" pēdējo reizi Ogres estrādē uzstājās 1985.gadā. Šo leģendāro koncertu atceras pat tie, kuri todien nebija klāt. Pēc 29 gadiem "Pērkons" atkal dzirdams Ogrē un neslēpj prieku par atgriešanos.

Sajūtas ir vienkārši grandiozas - atbarukt atkal uz šejieni, pakoncertēt, iereudzīt šīs lielās pārmaiņas. Gadus divus, trīs atpakaļ mēs šaubījāmies, vai te kaut kas vispār vēl var atjaunoties. Šodien mēs esam pārsteigti, kas te ir paveikts," saka grupas "Pērkons" dalībnieki Juris Sējāns un Leons Sējāns.

"Brīnišķīgi! Pēc tik ilga pārtraukuma vienreiz ir jābūt tādam pasākumam, lai cilvēki varētu atkal satikties, veci draugi un klasesbiedri. Un tā jau ir, tā ir jābūt," uzsver ogrēnietis Māris.

Plāšākus komentārus par Ogres estrādes darbību tās īpašnieki šobrīd gan nesniedz, vien norāda, ka estrādes darbības atjaunošana bez vietējās pašvaldības atbalsta neesot iespējama. Ogres novada dome no budžeta šogad piešķīrusi 16 000 eiro kā līdzfinansējumu trīs pasākumu organizēšanai.

Šobrīd estrādē ieguldīts milzīgs darbs - ir atjaunots gan asfalta segums, gan soliņi. Uzstādīta estrāde un telts virs māksliniekiem. Tas viss ir patiešām sakārtots," norāda Ogres novada domes priekšsēdētāja vietniece Ineta Tamane.

"Es savā laikā te biju, bija "Nazareth" un vēl citas grupas, bija ļoti daudz pasākumu. Bet tagad laikam tādi laiki, bet prieks, ka tagad kaut kas vismaz drusciņ notiek," saka Aigars un Ingūna, viesi no Jaunpiebalgas.

Es uzskatu, ka tas ir ļoti labi. Es pat nesaprotu, kāpēc estrāde bija aizvērta," teic ogrēniete Violeta.

Viena no lielākajām brīvdabas estrādēm Latvijā celta 1960.gadā, savukārt 2006.gadā tā tika privatizēta. Šeit savulaik uzstājušies gan pasaules līemņa mākslinieki, gan pašmāju zvagznes. Plānots, ka Ogres etsrāde savu darbību turpinās arī nākamgad, sezonu atklājot maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti