Pēc negatīvā valdības lēmuma KM atkārtoti virzīs projektu par kultūras iestāžu peļņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc negatīvā Ministru kabineta (MK) lēmuma Kultūras ministrija (KM) atkārtoti virzīs valdībā projektu par vairāku kultūras iestāžu peļņas saglabāšanu, pēc premjerministres Laimdotas Straujumas ("Vienotība") un kultūras ministres Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) tikšanās piektdien, 14.augustā, pavēstīja KM pārstāvji.

Straujuma arī uzskata, ka ministrus nepieciešams iepazīstināt ar KM ilgtermiņa redzējumu par tās kapitālsabiedrību peļņas jautājumiem, norādīja premjeres preses sekretāre Aiva Rozenberga.

"Tika panākta vienošanās, ka valdība pie šī jautājuma atgriezīsies. Kultūras ministrija atkārtoti iesniegs projektu un priekšlikumus par sistēmisku risinājumu, lai kultūras iestādes nenonāktu šādā situācijā," pavēstīja Melbārdes padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde. Tikšanās pagājusi ļoti veiksmīgi, sapratnes pilnā gaisotnē.

Valdības darba kārtībā šis jautājums varētu atgriezties tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka Straujuma atzina, ka būtu jāpārskata valdībā pieņemtais lēmums par KM kapitālsabiedrību peļņas ieskaitīšanu valsts budžetā. Pēc viņas teiktā, summas, par kuru ieskaitīšanu valsts budžetā balsots, ir mazas - apmēram 100 tūkstoši eiro. Viņa gan atzina, ka finanšu ministrs varētu nepiekrist šim viedoklim.

Jau vēstīts, ka KM priekšlikums atbrīvot vairākas kultūras iestādes no dividenžu maksāšanas valstij, to peļņu novirzot kapitālsabiedrību materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, otrdien, 11.augustā, radīja asus strīdus valdības sēdē, un valdība ar balsojumu neatbalstīja "Latvijas Koncertu", Latvijas Nacionālās operas, Latvijas Leļļu teātra un Jaunā Rīgas teātra atbrīvošanu no dividenžu izmaksas valstij.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti