Kultūras ziņas

Krievu kora mūzikas šedevri Rīgā

Kultūras ziņas

Būs pirmizrāde filmai par Austru Pumpuri

Izziņo "Rīga 2014" atklāšanas pasākumus

Pēc mēneša atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tieši pēc mēneša - 17.janvārī - ar daudzveidīgiem pasākumiem triju dienu garumā Rīgā atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gadu.

Atklāšanas pasākumi risināsies operā, izstāžu zālē „Arsenāls", „Arēnā Rīga", bet galvenokārt tie notiks pilsētvidē un Rīgas Centrāltirgū. Pasākumi iezīmēs visa turpmākā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada norises. Programmas vadītāja Aiva Rozenberga uzsver, ka, pārfrāzējot klasiķus, var teikt, ka programma veidota tā, lai mums katram būtu iespēja mainīties uz augšu.

„Es esmu priecīga par to, ka šī atklāšanas nedēļas nogale ir iezīmīga, salīdzinot ar iepriekš pieredzētajām Eiropas kultūras galvaspilsētām, ar saviem īpašiem, tikai Rīgai būtiskiem akcentiem. Viena no šīm akcijām ir „Grāmatu draugu ķēde", kas simbolizē, ka mēs „burtiski stāvam" par vērtībām un zināšanām, ko mēs vēlamies nodot no paaudzes paaudzē, no pagātnes uz nākotni. Ka tas mums ir būtiski.

Otrs, manuprāt, arī ļoti ievērības cienīgs notikums būs Centrāltirgū, kur katrs no paviljoniem pārtaps par kādu no programmas tematiskajām līnijām. Tirgus simboliski ir vieta, kur satiekas visa sabiedrība. Šī līdzvērtības sajūta, tas, ka mēs katrs esam svarīgi, manuprāt, arī ir ļoti būtiska mūsu programmai," stāsta Rozenberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti