Kultūras ziņas

Piesaki savu kultūrvietu "Kilogramam kultūras"!

Kultūras ziņas

"Rīga dzied" Imantam Kokaram

Godina izcilas kultūras personības

Pasniegti Kultūras ministrijas Atzinības raksti par mūža ieguldījumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien Spīķeru koncertzālē pulcējās izcilas kultūras personības, jo 15 ilggadējiem nozares darbiniekiem pasniedza Kultūras ministrijas Atzinības rakstus par mūža ieguldījumu vai nozīmīgu devumu.

Svinīgajā pasākumā pateicību par mūža ieguldījumu saņēma rakstnieks Andris Kolbergs, komponiste Maija Einfelde, kino un teātra režisors un pedagogs Pēteris Krilovs, rakstnieks, dzejnieks un tulkotājs Viktors Kalniņš, teātra režisors Mihails Kublinskis, kino un teātra režisors Varis Brasla, Valmieras Drāmas teātra aktrise Ruta Birgere, tulkotāja Rute Lediņa, dzejnieka Jānis Peters un mūzikas zinātnieks Arnolds Laimonis Klotiņš.

Savukārt Atzinības raksti par nozīmīgu ieguldījumu pasniegti mākslas zinātniecei Ingrīdai Burānei, keramiķei Violetai Jātniecei, tēlniekam Jānim Karlovam, mākslas zinātniecei Rutai Čaupovai, kā arī grafiķim un ilustratoram Mārim Bišofam.

Tāpat svinīgajā pasākumā Ministru kabineta Atzinības raksti pasniegti aizvadīto XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku rīkotājiem par ieguldījumu svētku norises izcilā nodrošināšanā - Dziesmu svētku virsdiriģentam Intam Teterovskim un Deju svētku virsvadītājai Taigai Ludboržai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti