Kultūras ziņas

Sākas radošās darbības nedēļa "radi! 2018"

Kultūras ziņas

Dāvja Sīmaņa jaunākā filma "Mūris"

Pasniegta Latvijas Bibliotēku gada balva

Pasniegta Latvijas Bibliotēku gada balva 2018

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

17. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Latvijas Bibliotēku festivāls, kura laikā svinīgā pasākumā Kuldīgas Galvenā bibliotēka un Jelgavas Bibliotēka tika pasludinātas par Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada bibliotēkām.

Latvijas Bibliotekāru biedrība Gada balvas labākajām bibliotēkām un tās darbiniekiem pasniedz jau trešo gadu. Darbs bibliotēkās un to vērtēšanas kritēriji pēdējos gados ir ļoti mainījušies.

Latvijas Bibliotekāru biedrības goda biedre Gunta Romanovska stāsta: “Darbs ir mainījies par simt procentiem. Ir nākušas klāt tehnoloģijas, ir nākuši klāt jauni pienākumi. Ir e-prasmes, kur bibliotekāri iet pirmajās rindās. Vispirms iemācāmies paši un tad mācām cilvēkiem.”

Savukārt Māra Jēkabsone, LBB priekšsēdētāja, uzskata, ka balvas tika pasniegtas par to, ko dara 21.gadsimta bibliotēka – tā ir aktīva fiziskajā vidē, bibliotēkas telpās, ārpus bibliotēkas un digitālajā vidē.

Nominācijā “Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017”  balvu par diennakts lasītavas atvēršanu saņēma Rīgas Tehniskās universitātes Zinātniskā bibliotēka.

Nominācijā “Latvijas Gada bibliotēka 2017” par inovatīvu un radošu darbību, kā arī orģinālu sadarbību, aktīvi iesaistoties sabiedriskajā dzīvē, balvas saņēma Kuldīgas un Jelgavas bibliotēkas.

Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Laima Mirdza Ostele norāda – daudz darba ir ieguldīts tajā, lai Kuldīgas mantojums un rakstītais vārds par Kuldīgu maksimāli tiktu tuvināts cilvēkam.

Pasākumu organizē LBB sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. Tas notiek jau trešo gadu.

Latvijas Bibliotēku festivāls ieskandināja 2018. gada Bibliotēku nedēļas pasākumus. Šogad Bibliotēku nedēļa norisināsies no 23. līdz 29. aprīlim, un tas parasti ir laiks, kad bibliotēkas ar dažāda veida norisēm un citām aktivitātēm pastiprināti pievērš uzmanību sev, savam darbam un bibliotēku nozīmei sabiedrībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti