Kultūras ziņas

No Rīgas Krievu teātra uz Sanktpēterburgu

Kultūras ziņas

Latvijas gada monēta – "Pieci kaķi"

Pasniegta Cimzes balva

Pasniegta Cimzes balva

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

28.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pasniegtas balvas kultūrizglītības nozares talantīgākajiem audzēkņiem un viņu skolotājiem. Jaunieši gada nozīmīgāko Kultūras ministrijas apbalvojumu saņēma par nozīmīgiem sasniegumiem starptautiskos konkursos, bet izcilākajiem kultūrizglītības pedagogiem pasniegta Cimzes balva.

Kultūras ministrijas Atzinības rakstu un naudas balvu no 100 līdz 200 eiro saņēma audzēkņi un pedagogi no Latvijas skolām par nozīmīgiem un izciliem sasniegumiem savā specialitātē, piedaloties starptautiskos konkursos.

Vienlaikus jau trešo gadu Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izcilākajiem mūzikas, mākslas, dejas un dizaina pedagogiem pasniedza profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes balvu tūkstoš eiro apmērā.

Šogad balvu saņēma “Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas” (RDMV) skolotājs Jānis Brants un Rīgas Doma kora skolas skolotāja Maija Kurme, kurai ir 53 gadu pieredze mūzikas teorijas un solfedžo pasniegšanā.

"Skolotāja mērķis ir iemācīt bērnus mācīties. Nevis viņus iemācīt, bet iemācīt viņiem mācīties. Un viņiem mācību laikā saprast, ka skolas laiks ir pamats jebkurai viņu specialitātei. Ja viņi neiemācās mācīties, tad vēlāk mācīšanās neeksistē vienkārši," saka Rīgas Doma kora skolas skolotāja Maija Kurme. "Domskolas bērni ir ļoti emocionāli, ļoti patīkami, man ar viņiem visiem ir ļoti labas attiecības. Es viņus ļoti mīlu, un viņi manu stingrību, par ko man visi saka, tomēr pieņem."

Jau vēstīts, ka pērn balvu ieguva RDMV skolotāja, Keramikas izstrādājumu dizaina izglītības nodaļas vadītāja Inese Pētersone un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotāja Irēne Štrause. Savukārt pirmā Cimzes balva tika pasniegta 2014. gada novembrī. To saņēma klavierspēles pedagoģe Ilze Treija un mākslas pedagogs Antons Vaivods.

Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814 - 1881) vārdā. J. Cimzes vadībā Vidzemes skolotāju seminārs kļuva par pirmo latviešu profesionālo skolotāju mācību iestādi, tādēļ J. Cimzi dēvē par skolotāju skolotāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti