Pasniegs LTV un LR gada balvu kultūrā «Kilograms kultūras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Sestdien, 21.februārī, plkst. 21.15 Latvijas Televīzijas (LTV) pirmajā kanālā un portālā "Lsm.lv", kā arī Latvijas Radio (LR) 1 un LR 3 - "Klasika" ēterā tiešraidē no Latvijas Radio pirmās studijas būs vērojama LTV un LR kopīgi rīkotās gada balvas kultūrā "Kilograms kultūras 2014" pasniegšanas ceremonija.

Elegantā ceremonijā tiks sadalītas kilogramu smagas zelta atsvara statuetes septiņās nominācijās: "Mūzika", "Kino", "Teātris", "Vizuālā māksla", "Literatūra un grāmatniecība", "Gada notikums" un "Gada pārsteigums". "Kultūras kilograms" balvas statueti veidojuši māksliniece Kristīne Jurjāne un  tēlnieks Ivars Miķelsons.

Balvas pretendentus gada garumā ir izvirzījusi žūrija, kuras sastāvā ir LTV un LR kultūras žurnālisti, bet uzvarētājus noteicis skatītāju balsojums. Tādējādi šī ir vienīgā balva, kas atspoguļo gan profesionāļu, gan mākslas un kultūras patērētāju viedokli. Vakara gaitā tiks pasniegta arī īpaša žūrijas balva.

Šogad balvas "Kilograms kultūras" pasniegšanas ceremonija būs ieturēta dzirkstošās džeza laikmeta noskaņās, jo tieši šajā laikā, 1925.gadā, dzima Latvijas Radio, kam šoruden tiks svinēta 90 gadu jubileja. Kopā ar balvas "Kilograms kultūras 2014" nominantiem džeza laikmeta atmosfēru radīs Maestro Raimonds Pauls, Latvijas Radio bigbends, aktieri Dita Lūriņa un Gundars Āboliņš, kā arī dziedātājs Daumants Kalniņš. Ceremonijas vadītāju un balvas pasniedzēju lomās iejutīsies LTV un LR kultūras raidījumu vadītāji. 

Gada balva kultūrā "Kilograms kultūras" izceļ Latvijas kultūras jomas spēcīgāko notikumu esenci gada griezumā un popularizē izcilāko Latvijas kultūras profesionāļu sasniegumus, par tiem informējot plašu sabiedrību. Šo apbalvojumu 2011.gadā izveidoja raidījuma "100 g kultūras" veidotāji - žurnālisti, kuri ir eksperti dažādās kultūras nozarēs. Šis ir pirmais gads, kad šo apbalvojumu LTV un LR veido kopīgi ar mērķi to izveidot kā nacionālas nozīmes balvu kultūrā.

Kā vēstīts, "Kilograms kultūras 2014" balsojums noslēdzās 8.februāra pusnaktī. Savukārt vēl līdz 19.februārim ikviens aicināts piedalīties fotokonkursā "#manskgkultūras".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti