Kultūras ziņas

Dziesmas -- leģendas LTV1 Vecgada programmā

Kultūras ziņas

Vēlreiz izrādīs iestudējumu "Vācietis. Klavierkoncerts"

Šodien Pasaules Filozofijas diena

Pasaules Filozofijas dienā runā filozofi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Igors Šuvajejs, 21.novembrī Latvijas Universitātē atklājot diskusiju ar nosaukumu "Filozofi runā! Atmoda, ideāli un sagaidītais", ironizēja, ka filozofus mūsdienās pārsvarā cenšas apklusināt. Un, ja pasākumam pēkšņi ir nosaukums "Filozofi runā", tad kaut kas nav kārtībā...

Katru dienu kaut vienu minūti padomāt – ar šādu aicinājumu Pasaules Filozofijas dienā ikviens aicināts sākt līdzdomāt, tā izceļot filozofiskās domas nozīmi ikviena cilvēka ikdienā un sabiedrības procesos.

"Katrs cilvēks ir filozofs vai viņš to apzinās, vai nē. Un akadēmiskā filozofija ir tikai arods," uzsver filozofs, LU profesors Igors Šuvajevs.

Filozofijas dienu tradicionālie rīkotāji - Filozofijas fakultātes maģistrantūras 1.kursa student šogad izvēlējušies tēmu – "Atmoda.Ideāli un sasniegtais", uz diskusiju aicinot bijušos filozofijas studiju absolventus.

Viņiem ir arī kāds svarīgs jautājums uzdodams mums katram.

"Cik daudz no Atmodas katrā no jums ir saglabājies? Vai ari ikdienas sadzīviskās grūtības šo Atmodas sajūtu ir izstūmušas?" – jautā dzejniece, tulkotāja un filozofe Amanda Aizpuriete.

"Savā laikā Atmodas procesā cilvēki cīnījās pret vienu totalitāro režīmu, jautājums, vai ir pieļaujams, ka šodien rodas cita ideoloģija - nacionāla ideoloģija?" šādi jautā LU Filozofijas maģistrantūras students Sergejs Kristapsons.

"Vai tautas vispārīgais kultūras līmenis ir pietiekams, lai viņa varētu mūsdienu filozofijas līmeni apgūt un puslīdz izprast?" tā Filozofijas zinātņu doktors un Atmodas laika politiķis Vilnis Zariņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti