LSM tiešraižu ieraksti

Pieci.lv dzimšanas diena - Elīza Legzdiņa

LSM tiešraižu ieraksti

"Sudden Lights" devušies uz Apvienoto Karalisti pārstāvēt Latviju Eirovīzijā

VIII pasaules diktāts latviešu valodā. Tiešraide no Latvijas Nacionālās bibliotēkas

Pasaules diktāts latviešu valodā – pārbaudi savas zināšanas!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien, 15. oktobrī, pulksten 12.10 vienlaikus Latvijā un citviet pasaulē tiešsaistē jau astoto reizi norisinās pasaules diktāts latviešu valodā. Pārbaudi savas zināšanas, skatoties diktātu un rakstot to tiešsaistē vai citā sev ērtākā formātā!

Tekstu diktātam radījis rakstnieks un žurnālists Osvalds Zebris, savukārt to Rīgā – Gaismas pilī – diktēs talantīgais Jaunā Rīgas teātra režisors un aktieris Gerds Lapoška.


Interesenti, kuri būs rakstījuši diktātu klātienē, ar sava darba kļūdu labojumu varēs iepazīties attiecīgajās norises vietās nedēļu pēc pasākuma, savukārt tie, kuri būs uzdevumu pildījuši tiešsaistē organizētāju mājaslapā, kļūdu labojumu nedēļu vēlāk varēs apskatīt savā profilā iniciatīvas vietnē. Tie, kuri diktēto tekstu pierakstīja citā formātā, savu veikumu var salīdzināt ar oriģināltekstu, kas portālā LSM.lv būs pieejams uzreiz pēc pasākuma norises.


15. oktobris kā diktāta norises diena izvēlēts, jo pērn pēc Valsts prezidenta Egila Levita ierosinājuma šī diena atzīta par Valsts valodas dienu.

Vēsturiski šī diena ir nozīmīga ar to, ka 1998. gada 15. oktobrī Satversmes 4. pantā latviešu valoda tika nostiprināta kā konstitucionāla vērtība: "Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda."

Atzīmes netiks liktas, diktātu varēs rakstīt gan anonīmi, gan norādot savu vārdu, jo iniciatīvas mērķis ir sniegt iespēju ikvienam novērtēt zināšanas latviešu valodas pareizrakstībā.

Pērn diktātā piedalījās vairāk nekā 2500 cilvēki no 47 dažādām valstīm, no tiem 12 dalībnieki diktātu uzrakstīja teicami, savukārt augstākais kļūdu skaits vienā darbā bija 122.

Savukārt sestdien, 15. oktobrī, pulksten 18.20 ikviens varēs pārbaudīt savas zināšanas un rakstītprasmi latgaliski, jo Latvijas Radio Latgales studija un Latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv jau sesto reizi organizē pasaules diktātu latgaliešu rakstu valodā.  Šī gada diktātā aktieris Jānis Kronis lasīs fragmentu no rakstnieka un literatūrzinātnieka Valentina Lukaševiča esejas. Tas būs pieejams, sākot no pulksten 18.20 šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti