Rīta regtaims

Ar labsirdīgu skatu. Unikāli 17. gadsimta dziedājumi latviešu mēlē

Rīta regtaims

Ar Alčīnas pievilcību un Spīdolas mērķtiecību. Mūsu Gundai Vaivodei - jubileja!

Pārgājiens ar dzeju vienatnē un talka kompānijā - aicina "Sansusī"

Pārgājiens ar dzeju vienatnē un kopīga talka pirms festivāla – aicina «Sansusī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Festivāla "Sansusī" radošā komanda sāk domāt par savu septīto festivālu, kas noritēs augustā, bet jau šīs nedēļas nogalē – 27. un 28. jūnijā – visi tiek aicināti uz talku festivāla teritorijā – rezidenču centrā "Susēja", kas atrodas Aknīstē. Tajā piedalīsies arī šobrīd "Susējā" rezidējošā māksliniece Vita Malahova.

Uz jautājumu, vai viņas rīcībā šajā talkā būs tikai tikai grābeklis un lāpsta, māksliniece smaidot paskaidro: "Varbūt kādā brīdī būšu arī ar grābekli un lāpstu, bet

mans aktuālais projekts ir jaunā izrāde "Lai dzīvo putni". Un šo sestdien, 27. jūnijā, varēs iepazīties ar daļu no izrādes – tas nebūs izrādes gala variants, bet tāds kā noslēdzošais posms darbam, kas noritējis, kopš esmu šeit, Susējā."

Mākslinece uzsver – darbs pie šīs izrādes ir īpaši interesants: “Pirmkārt, izrāde top sadarbībā ar "Sansusī" Labklājības rezidenču programmu, un

visu jūnija mēnesi esmu regulāri sazvanījusies ar Gārsenes psihoneiroloģiskās slimnīcas pacientiem.

Savus sarunu biedrus klātienē nekad neesmu satikusi, un mūsu iepazīšanās patiesi notiek tikai caur šīm sarunām, un man par lielu un patīkamu pārsteigumu, visi mani sarunbiedri raksta dzeju!

Vita Malahova
Vita Malahova

Šādi arī radās ideja – veidot klausāmizrādi jeb pastaigu pie dabas, kuras laikā skatītājiem būs iespēja dzirdēt gan dzejoļus, gan daļu no mūsu skartajām tēmām."

Kādas ir tēmas, par ko māksliniece runājusi ar pacientiem? "Pirmkārt,

kā jau iepazīšanās posmā, cilvēki, arī es, bieži runā par savu bērnību, tajā piedzīvoto, par nākotni, ilgām, mīlestību, saikni ar dabu.

Tēmu ir tiešām ļoti daudz, un ar katru cilvēku tas ir ļoti dažādi."

"Sansusī" teritorijā šo izrādi varēs baudīt ļoti, ļoti minimāls skatītāju pulks.

"Šoreiz tiešām nav runa par pulku, un arī man tas būs eksperiments, jo izrāde būs... vienam cilvēkam," atklāj māksliniece.

Tāpēc svarīgi pieteikties iepriekš, un to var izdarīt vēl līdz piektdienas, 26. jūnija, vakaram, informāciju meklējot "Sansusī" "Facebook" lapā un mājaslapā. Ir vēl dažas brīvas vietas.

"Pieminēšu arī, ka jāvelk drēbes, kas piemērotas pārgājienam pie dabas, turklāt pastaigas laikā būs arī jāizmanto mobilais telefons ar interneta pieslēgumu."

Māksliniece teic, ka mērķis esot turpināt darbu pie šīs izrādes. "Pēc rezidences būs pieejams arī video, ko varēs noskatīties tīmeklī – varēs redzēt gan pārgājienu, gan dzirdēt dzejas lasījumu audioierakstus. Ceru, ka vēlāk šī izrāde būs pieejama arī lielākam cilvēku lokam."

Ja pārgājiens ies secen, tad talka nepavisam ne – jebkurš gribētājs un festivāla "Sansusī" fans tiek laipni gaidīt 27. un 28. jūnijā uz talku Aknīstē, rezidenču centrā "Susēja", lai vispirms sakoptu teritoriju un tad jau arī augustā ar prieku varētu baudīt to, ko sarūpējusi "Sansusī" komanda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti