Rīta Panorāma

Intervija ar Ināru Mūrnieci

Rīta Panorāma

Intervija ar Egilu Levitu

Intervija ar Egīlu Siliņu

Par lielāko izaicinājumu Nacionālās operas direktora amatā Egils Siliņš uzskata darbinieku atalgojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sarunā ar LTV raidījumu “Rīta Panorāma” jaunievēlētais Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Egils Siliņš atzina, ka grandiozas strukturālas pārmaiņas operā neplāno, bet par lielāko izaicinājumu uzskata darbinieku atalgojumu.

Piedalīties konkursā uz nozīmīgo Latvijas Nacionālās operas un baleta direktora amatu Egilu Siliņu pamudinājusi vēlme, lai opera varētu startēt vēl spožāk, intensīvāk piedalīties starptautiskā apritē starp opernamiem.

“Tā kā savā karjerā esmu sasniedzis visu, ko vien operdziedātājs var sasniegt, tad domāju, ka kādu daļu sava laika varu veltīt šiem pienākumiem,” teica Siliņš.

“Iemesli, kāpēc skatītāji nāk uz operu, ir trīs vai četri. Pirmais ir komponists un mūzika, kas ir sakomponēta, otrais iemesls varētu būt izpildītāji un solisti, bet trešais – iestudējums. Es centīšos, lai šie trīs komponenti saderētos kopā un būtu intriga un interese, lai skatītāji tiektos bieži nākt uz operu,” teica Siliņš.

Kā aktuālākos izaicinājumus jaunajā amatā, kuru ieņems no šā gada novembra, Siliņš nosauca atalgojumu kultūras darbiniekiem, konkrēti, operas darbiniekiem. Tāpat viņš norādīja, ka lolo savas idejas par to, kāda struktūra varētu vēl augstāk pacelt operas māksliniecisko līmeni, un apliecināja, ka gaidāmas strukturālas pārmaiņas, kas gan nebūšot grandiozas.

Tāpat Siliņš norādīja, ka gatavs sašaurināt dziedātāja karjeru. Vasaru Siliņš pavadīs Baireitas festivālā, tāpat plānotas uzstāšanās arī Vīnes Valsts operā un Londonas Koventgārdenā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti