Par Kultūras ministrijas valsts sekretāru kļuvis Sandis Voldiņš

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Par Kultūras ministrijas valsts sekretāru kļuvis Sandis Voldiņš, kurš iepriekš strādājis dažādos amatos ministrijā un kopš jūlija bija valsts sekretāra vietnieks administratīvajos un investīciju jautājumos.

Sandis Voldiņš pēc izglītības ir jurists ar maģistra grādu kultūras teorijā. Iepriekš viņš ir bijis "IUS Consult" valdes loceklis, kā arī strādājis par juriskonsultu Valsts kancelejā un Nacionālajā kino centrā.

Kā tuvākos darbus jaunajā amatā Voldiņš min gatavošanos Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienībā kultūras jomā, kultūras infrastruktūras attīstību un iespējamas izmaiņas ministrijas struktūrā.

"Līdz gada beigām Kultūras ministrijai ir ļoti saspringts darba grafiks. Pirmā lieta, protams, ir prezidentūras jautājumi. Otrkārt, Kultūras ministrijai ir divas aktivitātes Eiropas Savienības fondu kontekstā, kuras ir jāsaplāno un kurām jāveido apraksti, kritēriji, lai pēc iespējas ātrāk tās varētu sākt īstenot," norāda Sandis Voldiņš.

"Trešā lieta attiecas uz kultūras infrastruktūru kopumā. Ir izveidota darba grupa, kas regulāri tiekas un skatīs gan jauno projektu būvēšanas iespējas, gan jau esošo un uzsākto projektu turpināšanu. Ceturtā lieta vairāk attiecas uz ministrijas iekšieni - līdz gada beigām kopā ar Valsts kanceleju esam iecerējuši veikt iekšējo auditu Kultūras ministrijā, piesaistot ārējo auditoru, kurš izvērtētu ministrijas funkcijas un skatītos, ko no tā visa var deleģēt nevalstisko organizāciju sektoram un no kā varētu atbrīvoties. Mērķis ir līdz 1.janvārim pārskatīt ministrijas struktūru, padarot to mazliet elastīgāku un saprātīgāku," skaidro jaunais Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš.

Kultūras ministrijas valsts sekretāra krēsls bija tukšs jau gandrīz pusgadu, kopš Gunti Puķīti pārcēla tādā pašā amatā uz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti