Par gadu pārceltas Venēcijas Arhitektūras biennāle un Venēcijas Mākslas biennāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Venēcijas biennāles birojs 18. maijā nācis klajā ar paziņojumu par 17. Starptautiskās Venēcijas Arhitektūras biennāles “How will we live together?” atklāšanas pārcelšanu uz 2021. gada 22. maiju. Par gadu pārcelta arī Venēcijas Mākslas biennāle, kas notiks 2022. gadā.

Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale paziņojumā medijiem informē, ka Venēcijas Arhitektūras biennāles norise plānota sešus mēnešus – no 2021. gada 22. maija līdz 21. novembrim, bet Venēcijas Mākslas biennāle – no 2022. gada 23. aprīļa līdz 27. novembrim.

Iepriekš Venēcijas Arhitektūras biennāles organizatori paziņoja par izstādes atklāšanas datuma maiņu. Tas tika pārcelts no šī gada 23. maija uz 29. augustu, bet beigu datums netika mainīts, samazinot izstādes ilgumu no sešiem līdz trīs mēnešiem.

Venēcijas biennāles 17. starptautiskajā arhitektūras izstādē 2021. gadā Latviju pārstāvēs arhitektu birojs NRJA ar ekspozīciju "It’s not for you! It’s for the building." ("Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai."). Radošā komanda biennāles galveno tēmu "Kā mēs kopā sadzīvosim?" aplūko caur tehnoloģiju un indivīda mijiedarbību arhitektūras kontekstā. Sauklis "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai" aicina kritiski paraudzīties uz situācijām, kad viedās ierīces sāk diktēt savu, arhitektūras lietotājiem nesaprotamu kārtību, kas nereti atsvešina cilvēkus no viņiem radītās telpas.

Arhitektu birojs NRJA ("no rules just architecture") Latviju ir pārstāvējis Venēcijas arhitektūras biennālē arī 2014. gadā ar ekspozīciju "Unwritten", kas bija veltīta pēckara modernisma arhitektūras mantojuma apzināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti