Par 43 944 eiro palielinās VKKF darbības nodrošināšanai paredzēto finansējumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Šogad un turpmākajos gados par 43 944 eiro palielināts Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) darbības nodrošināšanai paredzētais finansējums. Tas panākts pēc VKKF padomes ierosinājuma veikt finansējuma pārdali starp VKKF budžeta programmām un 18. oktobra sēdē atbalstīts valdībā, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Kā skaidroja Vizule, šie līdzekļi tiks izmantoti, lai nodrošinātu informācijas tehnoloģiju un VKKF projektu pieteikumu sistēmas uzturēšanu un uzlabojumu veikšanu, informētu sabiedrību par organizētajiem konkursiem un nodrošinātu Radošo personu atbalsta pasākumu programmas īstenošanu. Par 3 593 eiro palielināsies arī izdevumi to VKKF darbinieku atlīdzībai, kuri saistīti ar Radošo personu atbalsta pasākumu programmas administrēšanu un kontroles procesu nodrošināšanu.

Kopš šā gada VKKF, izpildot likumā noteikto uzdevumu – izsludināt un organizēt projektu konkursus finansējuma saņemšanai, nodrošina, ka projektu konkursos pieteikumu pieņemšanas un vērtēšanas procesi norit elektroniski – projektu pieteikumu sistēmā (https://kkf.kulturaskarte.lv/), tādējādi to sagatavošanas un izvērtēšanas process ir sabiedrībai pieejamāks un efektīvāks. Sistēmas izstrāde un ieviešana sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru notikusi vairāku gadu garumā, un šobrīd ir nepieciešami papildu līdzekļi tās uzturēšanai un uzlabojumu veikšanai. Tāpat nepieciešams pilnveidot komunikāciju, lai, izmantojot aktuālās iespējas un pieejamos tehnoloģiskos risinājumus, sabiedrību informētu par VKKF izsludinātajiem konkursiem, atbalstītajiem projektiem un to rezultātiem.

Valdības sēdē arī aktualizēts VKKF padomes sastāvs, ņemot vērā, ka lielākajai daļai līdzšinējo padomes locekļu ir beidzies likumā noteiktais pilnvaru termiņš.

Padomē iekļauti jaunievēlētie nozaru ekspertu komisiju priekšsēdētāji un institūciju deleģētie pārstāvji: filmu mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Alise Ģelze, tradicionālās kultūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Anete Karlsone, teātra mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Krūmiņš, dizaina un arhitektūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Agnese Lāce, mūzikas un dejas mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Edgars Saksons, Latvijas Radošo savienību padomes deleģētā pārstāve Dace Bluķe, Latvijas Pašvaldību savienības deleģētā pārstāve Ināra Dundure, Nacionālās kultūras padomes deleģētā pārstāve Dace Jurka.

Padomes sastāvā paliek tie padomes locekļi, kuru pilnvaras turpinās – literatūras nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Inga Bodnarjuka-Mrazauskas, vizuālās mākslas nozares ekspertu komisijas priekšsēdētājs Māris Čačka, kultūras mantojuma nozares ekspertu komisijas priekšsēdētāja Agrita Ozola, kultūras ministrs Nauris Puntulis, kā arī Finanšu ministrijas deleģētā pārstāve Līga Šulca.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti