Pabeigti četrus gadus ilgušie remontdarbi Balvu kultūras un atpūtas centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Četrus gadus ilgušie remontdarbi Balvu kultūras un atpūtas centrā pabeigti. Nams ieguvis jaunu izskatu un kļuvis plašāks, jo ēkai klāt nākušas divas piebūves, tāpat centrs aprīkots ar mūsdienīgu aprīkojumu un tehniku. Pārmaiņas prasījušas 4,6 miljonus eiro. Ēku bija paredzēts oficiāli atklāt jau aizvadītajā gadā Valsts svētku laikā, taču pasākums ierobežojumu dēļ tika atcelts, tagad cerot, ka neliels atklāšanas pasākums varētu notikt pavasarī. 

Pabeigti četrus gadus ilgušie remontdarbi Balvu kultūras un atpūtas centrā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Mēs esam ļoti laimīgi, ka esam šeit atriezušies!” Balvu kultūras un atpūtas centra direktore Anita Strapcāne rāda un stāsta, kā mainījies kultūras nams pēc vērienīgās renovācijas. Tas kļuvis plašāks, gaišāks un mūsdienīgāks. Zālē izvietojamas 400 sēdvietas, krēslus vajadzības gadījumā pārbīdot. Šeit būs iespēja skatīties arī kino.

Anita Strapcāne
Anita Strapcāne

„Mums ir arī laba skaņu aparatūra, ja agrāk atšķīrās skaņa pirmajās un pēdējās rindās, un daudzi meklēja sev to īstāko, ērtāko vietu, tad šobrīd skaņas nodrošināšana visur ir vienāda. Vienalga, vai esi pirmajā rindā vai beigās, tās skaņas padeve visur ir līdzīga. Lūk, balkona telpa mums ir samazinājusies un balkonu šodien mēs esam ieplānojuši kā kafejnīcu, tā mums ir iekārtota ar galdiņiem, ar krēsliem, pieļaujam arī domu, ka būs cilvēki, kas varēs pasākumu baudīt, esot kafejnīcā.”

Pārmaiņas ir arī tehniskajā jomā. Skatuves gaismas tagad var ērti un ātri regulēt, tas vairs nav jādara, pašiem kāpjot pa kāpnītēm, stāsta gaismu operators Ivars Saide, kuri papildina skaņu operators Gints Grīslis vērtējot, ka tehniskā ziņā kultūras nams Latvijas mērogā ir ļoti labi aprīkots. Jaunums vēl tas, ka lielās zāles kreisajā pusē izveidoti četri nelieli balkoniņi. Kultūras namam ir arī divas jaunas stikla piebūves, kas būtiski paplašina ēku. Vienā no piebūvēm būs iespēja rīkot seminārus vai arī mākslas izstādes.

Savukārt otra piebūve paredzēta dejotājiem, tās vienas sienas malā izvietoti spoguļi, līdz šim dejotājiem bija jāmēģina uz skatuves. Jāteic, Balvu kultūras un atpūtas centrā darbojas 18 kolektīvi, kopumā vairāk nekā 500 cilvēku. Viens no kolektīviem ir Eiropas deju kopa „Atvasara”, tās vadītāja Lūcija Jermacāne stāsta, ka dejotājas vēl paspējušas rudenī iemēģināt jauno zāli.

„Mēs iepriekš dejojām tikai uz skatuves, kad kādreiz bija skatuve aizņemta, tad kaut kur kaut kādā zālē, bet spoguļi, tas mums ir notikums, un, protams, sievām ļoti patīk, viņas iztaisnojās un viņām ir priekš pašām par sevi, ka viņas tā arī redz no malas, kā viņas to dara, un centība lielāka.”

Pateicoties jaunajām piebūvēm, tagad, lai no foajē nokļūtu uz skatuves, to neredzot skatītājiem, nav vairs jāiet ārā, kā līdz šim, ejot apkārt namam. Anita Strapcāne atzīst, ka tas bija liels trūkums.

„Un nekāda atruna nebija – ziema vai pavasaris, auksti vai silti, viņi turp devās pa ārpusi. Šodien mēs varam apiet šo telpu visapkārt riņķī, esot zem jumta,” priecājas Anita Strapcāne.

Šobrīd gan kultūras un atpūtas centrā ir kluss, komunikācija ar novada iedzīvotājiem notiek sociālajos tīklos, tur izvietojot dažādus video. Tāpat šobrīd dara arī kolektīvu dalībnieki, sazinās ar moderno tehnoloģiju palīdzību, lai viens ar otru nezaudētu savstarpējo saikni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti