Organizēs Latvijas un Uzbekistānas kultūras dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas un Uzbekistānas kultūras ministri vienojušies par kultūras dienu organizēšanu.

No 8. līdz 10.jūnijam Uzbekistānā darba vizītē uzturējās Latvijas kultūras ministre Dace Melbārde, kura tikās ar Uzbekistānas kultūras un sporta lietu ministru Bahodiru Ahmedovu un piedalījās Latvijas vēstniecības organizētajos kultūras pasākumos.

Ņemot vērā Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa vizītes laikā Uzbekistānā 2014.gada maijā noslēgto sadarbības līgumu kultūras jomā, ministri vienojās par Latvijas un Uzbekistānas kultūras dienu organizēšanu, apsprieda iespējas pilnveidot studentu un mācībspēku sadarbību un pieredzes apmaiņu, kā arī iespējas sekmēt mākslinieku apmaiņu gan akadēmiskajā, gan folkloras jomās.

Tikšanās laikā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Artis Sīmanis un Uzbekistānas Valsts konservatorijas rektors Bahtijars Jakubovs parakstīja līgums par sadarbību starp augstskolām.

Vizītē kultūras ministre, kura ir arī UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas prezidente, apmeklēja UNESCO Taškentas biroju, kur tikās ar tā vadītāju Kristu Pikatu un pārrunāja kultūras mantojuma saglabāšanas problemātiku Uzbekistānā un Centrālāzijas reģionā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti