Kultūras ziņas

Vardarbība ģimenē vairākās paaudzēs – spēlfilmā "Zilās asinis"

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Rīkos akciju Ogres muzeja atbalstam

Ogres muzejs uz nezināmu laiku slēgts – neziņā, ar ko tas pēc domes vadības rīkojumiem drīkst nodarboties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc Ogres Vēstures un mākslas muzeja protesta pret domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (Nacionālā apvienība) iecerēto Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi turpina milzt nesaprašanās starp muzeju un domi. Otrdien Ogres muzeja durvīs uzlikts paziņojums, ka muzejs ir slēgts uz nezināmu laiku. Muzejā Latvijas Radio noskaidroja, ka tāda rīcība sekojusi, jo muzejs pašlaik ir neziņā, ar ko tas pēc domes vadības rīkojumiem drīkst nodarboties.

Ceturtdien, 23. februārī, pulksten 18.00 Ogres novada Pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrība pie muzeja plāno mītiņu "Demokrātija ir trausla kā porcelāns", kurā protestēs pret domes cenzūru.

Ingas Zvirbules komentārs
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

Par muzeja slēgšanu turpina tā pārstāve Inga Zvirbule: "Par to, vai drīkstam uzņemt apmeklētājus, muzeja direktore Evija Smiltniece no domes saņēmusi atbildi – neko nedarīt, gaidīt rīkojumu. Rīkojums būs šodien. Muzeja durvis ir vaļā, bet apmeklētājus neuzņemam diemžēl. Atvainojamies visiem par sagādātajām neērtībām un ceram uz sapratni šajā sensitīvajā situācijā."

KONTEKSTS:

Pēc mēra Egila Helmaņa iecerētās sankcijām pakļautā Pjotra Avena porcelāna kolekcijas izstādes atcelšanas Ogres dome strauji īsteno korekcijas muzeja šī gada plānos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti