Novadu bibliotēkām dāvina pēdējo Imanta Ziedoņa sarakstīto grāmatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Maija beigās klajā nāca Imanta Ziedoņa pēdējā grāmata „No Jāņiem līdz Murjāņiem”, kas sarakstīta kopā ar Aivaru Berķi. Tas ir stāsts par Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, kuru grāmatā papildina laika biedru fotogrāfijas, rokraksti un rasējumi.

„Lai ikviens interesents varētu izlasīt stāstus par šo leģendām apvīto vietu, fonds "Viegli' nolēmis grāmatu dāvāt visām Latvijas novadu bibliotēkām”, stāsta „fonda valdes locekle Baiba Zvaigzne.

„Epifānija ar niedru jumtu” – šādi vienā precīzā frāzē Ēriks Hānbergs nodēvējis Imanta Ziedoņa Murjāņu māju, dzejnieka tajā vadīto laiku un pasauli, kas pār un ap to mutuļojusi vairāk nekā četrus gadu desmitus. Aivars Berķis un Imants Ziedonis radījuši atmiņu stāstu par Dzejnieka un viņa mājas lielo piedzīvojumu – no dullas idejas kādā Jāņu rītā līdz ēkai, kuru nepārstāja apbrīnot un kura bija gan rakstīšanas un ideju dzimšanas vieta, gan viesu oāze.

Šodien un nākamībā, pateicoties fondam “Viegli”, Dzejnieka Murjāņu māja turpināsies kā radošuma centrs. 

Dzejnieks Imants Ziedonis  šī gada 27.februārī 79 gadu vecumā aizgāja mūžībā, viņš apbedīts Engures novada Ragaciema kapos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti