Notiks starptautiska konference par digitālo transformāciju kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

6. jūlijā no pulksten 10.00 līdz 14.30 notiks starptautiska tiešsaistes konference “Digitālā transformācija kultūrā” (“Digital Transformation in Culture”), informēja organizatori. Ar pieredzes stāstiem par to, kā dažādi digitālie rīki transformē organizācijas pārvaldību un maina satura radīšanas iespējas skatuves mākslā un vizuālajā mākslā, uzstāsies virkne starptautisku runātāju no Eiropā un visā pasaulē pazīstamām kultūras organizācijām, festivāliem un citiem projektiem.

Plānots, ka konferences atklāšanā dalībniekus uzrunās Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis (Nacionālā apvienība) un Šveices ārlietu ministrs Ignacio Kasiss. Runātāju vidū būs Londonas simfoniskā orķestra vadītājs Deivids Bērks, Lucernas festivāla mārketinga vadītāja Betina Hagi un Cīrihes Tonhalles orķestra mārketinga vadītāja Mikaela Brauna, virtuālās realitātes projekta “In VR we trust” autori un kuratori Daniels Hengsts un Klemenss Šolls, EPFL – Kultūras mantojuma un inovāciju centra vadītājs un attīstības direktors Alēns Dufo, kurš vadījis Montrē Džeza festivāla digitalizācijas projektu, kā arī citi runātāji, kuri tiks izziņoti jau drīzumā.

“Aizvadītais gads, daudzējādā ziņā pateicoties tieši pandēmijas radītajiem ierobežojumiem, ir paātrinājis digitālo procesu izaugsmi un izgaismojis nepieciešamību izvērtēt kultūras organizāciju digitālo briedumu. Konferencē rosināsim diskutēt par būtiskiem jautājumiem, kas skar digitālo transformāciju kultūras jomā, piedāvājot starptautisku runātāju praktisko pieredzi un ieskatu veidos, kā Latvijas un Baltijas kultūras organizācijas un projekti var uzlabot savu digitālo pieredzi,” skaidroja konferences organizatore, festivāla “Rīga Jūrmala” izpilddirektore Zane Čulkstēna.

“Atzīmējot simto gadadienu kopš Šveice atzinusi Latvijas valsts dibināšanu, mēs ne tikai vēlamies atskatīties uz abu valstu līdzšinējo sadarbību kultūras jomā, bet arī likt pamatus nākamajam savstarpējo attiecību gadsimtam. Kultūra ir valoda, kas vieno Šveices un Latvijas cilvēkus. Šī gadadiena paver mums iespējas skatīties nākotnē un uzsvērt inovācijas kā progresa dzinējspēka būtisko lomu. Nākotne nozīmē digitalizāciju, jo īpaši kultūras jomā. Tāpēc ar šo konferenci aicinām ikvienu svinēt digitālo transformāciju kopā ar mums,” uzsvēra Šveices vēstnieks Latvijā Konstantīns Oboļenskis.

Konferencē būs trīs galvenie tematiskie bloki:

digitalizācijas nozīme kultūrā, digitālo rīku pielietojums satura veidošanā, kā arī digitālo rīku izmantošana administratīvās efektivitātes uzlabošanā.

Par katru tēmu ar 15 minūšu uzrunu uzstāsies trīs runātāji, un katru tematisko sadaļu noslēgs 30 minūšu diskusija, lai rosinātu informācijas un pieredzes apmaiņu, dodot iesaistes iespēju arī konferences skatītājiem. Diskusijās starptautiskajiem dalībniekiem, kuri uzstāsies tiešsaistē, “Hanzas peronā” izveidotajā konferences studijā pievienosies arī pārstāvji no Latvijas kultūras un mākslas nozares.

Konference “Digitālā transformācija kultūrā” būs pieejama ikvienam interesentam bez maksas. Tiešraidi varēs vērot festivāla “Rīga Jūrmala” “Facebook” lapā un portālā LSM.lv.

Līdz šim apstiprināto konferences runātāju saraksts un dienas kārtība pieejama tīmeklī. Pārējie runātāji tiks izziņoti drīzumā.

Papildus konferences vērošanai skatītāji ir aicināti uzdot jautājumus runātājiem un iesaistīties diskusijās. Lai to veiksmīgi nodrošinātu, organizatori aicina reģistrēt savu dalību šeit.

Konferenci “Digitālā transformācija kultūrā” organizē klasiskās mūzikas festivāls “Rīga Jūrmala” ar Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā un Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti