Notiks saruna par sociālpolitiski aktīvu mākslu Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Trešdien, 23. novembrī, pulksten 18.30 ISSP Galerijā notiks saruna "Sociālpolitiski aktīva māksla Latvijā: pieredze un piemēri", kurā ar savu pieredzi un radošajiem projektiem dalīsies mākslinieki Mailo Štern, Daniela Vētra, Ingrīda Pičukāne, Konstantīns Žukovs un Jānis Balodis. Ievadu sarunai sniegs kuratore Līna Birzaka-Priekule, bet vēlāk diskusiju moderēs pētniece Laine Kristberga, informēja organizatori.

Turpinot pētīt sociālpolitiski aktīvas mākslas tēmu Latvijā, ISSP aicina iepazīties ar piecu Latvijas mākslinieku radošo praksi, kurās tiek skartas sociālas, politiskas vai citas sabiedrībai svarīgas tēmas. Ar ieskatu savos projektos dalīsies performances mākslinieks un drag king aktīvists Mailo Štern, performances māksliniece Daniela Vētra, feminisma māksliniece Ingrīda Pičukāne, fotogrāfs Konstantīns Žukovs un dramaturgs un režisors Jānis Balodis. Ietvaru sarunai sniegs kuratore un mākslas pētniece Līna Birzaka-Priekule, kura šobrīd Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantūrā pēta sociālpolitiski kritisku mākslu Latvijā. Mākslinieku prezentācijām sekos diskusija, kuru moderēs mākslas un politisko procesu pētniece, Latvijas Performances mākslas centra direktore Laine Kristberga, PhD (LU LFMI). 

Sarunas mērķis ir pievērst uzmanību sociālpolitiski aktīvai mākslai Latvijā, uzdodot virkni jautājumu – kā mākslinieki redz sevi kā sociālpolitisku pārmaiņu aģentus; kādās mākslas disciplīnās iespējams paust sociālpolitisku nostāju; kādus instrumentus mākslinieki izmanto, lai šo nostāju paustu; kādi, pēc mākslinieku domām, būtu nepieciešamie atbalsta mehānismi, lai šāda māksla varētu attīstīties; kādi ir šībrīža šķēršli un izaicinājumi?

Pasākumu atbalsta Vācijas vēstniecība Latvijā. Pasākums ir bez maksas. 

Saruna notiks latviešu valodā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti