Notiks nāves un bēru tematikai veltīts sarunu vakars «Bēru pasaule»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgā, pretī veikalam "Bērnu pasaule", 6. novembrī norisināsies sarunu un diskusiju vakars "Bēru pasaule", paziņojumā medijiem informē organizatori un norāda, ka tā ir tēma, par kuru "bieži vien sabiedrībā netiek runāts gana plaši, bet tomēr tā ir būtiska un klātesoša ikvienam cilvēkam. Lai arī nāves tematika šķiet drūma, šajā vakarā uz to varēs paskatīties arī no gaišās un pat cieņpilnas humoristiskās puses."

Pasākumā uzstāsies ārsts psihoterapeits Arturs Miksons ar tēmu "Bērnība un sēras - kā runāt ar bērnu par zaudējumu", Kurzemes Humanitārā institūta zinātniskā asistente Karīna Krieviņa ar tēmu "Memento mori: filozofiskie novērojumi", Rīgas Lutera draudzes mācītājs Indulis Paičs ar tēmu "Dzīves pabeigtība – jauna līmeņa sākums", Komunikācijas un sabiedrisko attiecību konsultante ar interesi un grādu antropoloģijā Laura Andžāne, viņas tēma “Ko latvieši meklē kapos? Identitāte, rituāli, tradīcijas.”

Par muzikālo noformējumu pasākumā rūpēsies bēru muzikants.

 “Veļu laiks ir tas brīdis, kad mēs apzināmies esošā gada simbolisko nāvi, kad varam pārdomāt to, kā esam to nodzīvojuši.

Kāpēc lai gads – šie 12 mēneši – nebūtu mēroga modelis mūsu dzīvei? Kāpēc šie tik svarīgie jautājumi tiek atstāti uz pēdējo brīdi, ja ir skaidri zināms, ka līdz savas dzīves “decembrim” mēs varam arī neizdzīvot? Pasākuma norises laikā ir paredzēts apskatīt nāves jēdzienu no dažādiem tās aspektiem. Pasākuma norises vieta tieši pretī "Bērnu pasaulei" simboliski iezīmē cilvēka dzīves ciklu un atgādina, ka nāve ir klātesoša,” stāsta pasākuma organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti