Notiks muzikāla ekskursija «Brīvības dziesmas» izstādē «Latvijas gadsimts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienā ikviens aicināts attālināti piedalīties muzikālā ekskursijā “Brīvības dziesmas”. Pa izstādes “Latvijas gadsimts” zālēm ekskursijā vedīs aktieris Vilis Daudziņš un Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) vēsturnieks Imants Cīrulis, kā arī Latvijas Radio kora solisti Pēteris Vaickovskis, Māra Vaickovska, Iveta Apine un Kārlis Rūtentāls, informēja LNVM pārstāvji.

Līdztekus Latvijas valsts vēstures stāstam Latvijas Radio kora mākslinieku izpildījumā skanēs gan plaši pazīstamas, gan arī jau piemirstas brīvības dziesmas – "dziesmas, kuras dažādos laikmetos saviļņojušas Latvijas iedzīvotājus, pavadījušas cīņā par brīvību frontēs un uz barikādēm, spēcinājušas ticību valsts atgūšanas iespējamībai'.

"Muzikālās ekskursijas nosaukums – “Brīvības dziesmas” – nav nejaušs. Dibinot valsti 1918. gadā, tās pamatos tika likta ne vien valstiskā brīvība, bet arī pilsoņu personiskās un politiskās brīvības," norādījuši organizatori.

Izstāde “Latvijas gadsimts” ir līdz šim lielākais Latvijas muzeju nozares sadarbības projekts, kurā piedalījās 68 muzeji. Valsts simtgadei veltītā izstāde klātienē bija apskatāma no 2018. gada 4. maija līdz 2020. gada 12. martam, no jauna pieejama apmeklētājiem tā bija pagājušā gada vasarā līdz pat ārkārtas situācijas ieviešanai novembrī. Izstādi slēgs šī gada 23. maijā.

4. maijā plkst. 19.00 ekskursiju rādīs "ReTV" kanālā un interneta platformā,
to varēs skatīties arī LNVM "Facebook" lapā. Vēlāk ieraksts tiks iekļauts LNVM digitālajā krātuvē Emuzejs.lnvm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti