Notiks Latvijā pirmais «drag king» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Drag king” festivāls Kaņepes Kultūras centrā 10 dienu garumā veidos mikro klimatu ar “drag king” meistarklasēm, lekcijām, kino vakaru, podkāsta ierakstu un pašmāju “drag king” konkursu, paziņojumā medijiem informē organizatori.

Kā skaidro viens no festivāla viesiem Adam All – "drag king" performance ir "teatrāla vīrišķības un vīrietības izpēte un ķermeniska iemiesošana".

Ar šo projektu plānots iepazīstināt Latviju ar “drag king” kultūru un tās izpausmēm un sniegt iespēju sievietēm pašām izmēģināt iejusties “drag king” lomā. Organizatori sola: ““Drag king” performance var palīdzēt ar ne tikai klātesošas maskulinitātes atbrīvošanu un parodēšanu, bet arī ar jaunu femininitātes iepazīšanu un pieņemšanu, aicinot uz diskusiju par bināro sievišķības un vīrišķības lomu dominanci sabiedrībā un privātajā dzīvē.”

"Drag King pasaule ir atvērta visiem, bet lielākā daļa no kopienas ir AFAB (Assigned Female at Birth/piešķirts dzimums sieviete), lai arī daudzi no tiem var arī neidentificēties ar piešķirto dzimti.

“Drag” performance pastāv, lai dekonstruētu binārās dzimtes izpratnes ierobežojumus, un bioloģija nevar apturēt nevienu izpētīt “drag” visas tās formās,’’

par “drag” performanci stāsta Adam All

Festivāla nozīmīgakais notikums ir Londonas “drag” duo Adam All un Apple Derrieres  viesošanās Rīgā. Festivāla apmeklētājiem būs iespējams par atraktīvajiem performances meistariem uzzināt vairāk podkāsta ‘’Starp mums, meitenēm, runājot’’ ierakstā 13. decembrī, bet 14. un 15. decembrī visi ir aicināti pieteikties uz “drag king” meistarklasēm. Tajās ikviens interesents varēs iemācīties “drag king” pamatus, tai skaitā tēla izkopšanu, gaitu un žestus, meikapu un bārdas imitāciju.

Interesenti 11. decembrī aicināti uz performances mākslinieces Lauras Šternas lekciju par “drag king” vēsturi un kopienu mūsdienās, kā arī noskatīties filmu ‘’By Hook or By Crook’’ ar režisores Alises Zariņas ievadvārdiem 17. decembrī.

Visbeidzot, 21. decembrī, tās, kuras nebaidīsies no skatuves, varēs sacensties žūrijas un skatītāju priekšā ar jaunajām iemaņām un plecu polsteriem, uzvarētājai tiekot kronētai ar “Drag King Riga 19’” titulu.

Latvijas "drag king" festivālu sadarbībā ar "LGBT un viņu draugu apvienību Mozaīka" rīko māksliniece Mētra Saberova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti