Kultūras ziņas

Lūdz atbalstu Operetes teātra atjaunošanai

Kultūras ziņas

Eiropas kultūras mantojuma gada atklāšana

Noras Bumbieres "Atmiņu portrets"

Notiks koncerts Noras Bumbieres piemiņai; gaidāma arī filma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot leģendārās latviešu dziedātājas Noras Bumbieres 71. dzimšanas dienu, sagaidāma Latvijas Televīzijas filmas “Nora” pirmizrāde. Savukārt Jelgavā jau tradicionāli tiek organizēts piemiņas koncerts.

Pavasarī, kad tiek atzīmēta Noras Bumbieres dzimšanas diena, dziedātājas māsas Māras Zustrupas dibinātais “Noras Bumbieres fonds” rīko atmiņu koncertu. Ik gadu tiek meklēts jauns skatījums par izcilās latviešu dziedātājas daiļradi. Šogad koncertā izskanēs ne vien populārākās Raimonda Paula melodijas, bet arī mazāk zināmās, dažādu komponistu savulaik Norai sacerētās dziesmas.

Nora Bumbiere savulaik labprāt izpildīja vokālās džeza kompozīcijas un ļāvās brīvai improvizācijai. Varbūt tāpēc sarežģītākās dziedātājas repertuāra dziesmas koncertā uzticētas vairāku džeza vokālistu konkursu dalībniecei Rūtai Dūdumai.

“Man ļoti patīk,” atzīst Rūta Dūduma. “Man vienmēr patīk viņas iznest it kā caur sevi. Protams, ka es klausos Noras Bumbieres ierakstus un varbūt nedaudz kaut kas manā balsī man pašai dažreiz liek par viņu tā kā atgādināt, ka gribas kaut kādu manierīgumu ieviest, bet es cenšos salīdzinoši pa savam to darīt.”

Savukārt Viktors Lapčenoks papildina: “Mēs dziedam arī daudz duetu dziesmas, ko savā laikā ar Noriņu dziedājām. Un man jau mūžīgi par tām uztraukums. Dabīgi, ka tā, kā skanēja mums ar Noru, tā neskanēs ne ar vienu solistu.”

Koncerts Jelgavas Kultūras namā ar populāru latviešu mūziķu piedalīšanos notiks 10. aprīlī. Pēc neilga laika, jau 19. aprīlī, kinoteātrī “Splendid Palace” gaidāma Latvijas Televīzijas filmas “Nora” pirmizrāde. Filmu veidojuši Linda Olte un Sandijs Semjonovs, un tās televīzijas pirmizrāde gaidāma 5. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti