Notiks Aspazijas 150 gadu jubilejai veltīta konference

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot Aspazijas 150 gadu jubileju, no 15. līdz 17.aprīlim Rīgā un Jūrmalā norisināsies plaša starptautiska zinātniskā konference "Aspazijai 150. Dzimumsocialitāte kultūras un varas mijattiecībās".

Konferences atklāšana notiks 15.aprīlī plkst. 10 Rīgas Latviešu biedrība nama Zelta zālē. Atklāšanas uzrunu teiks konferences goda patronese, bijusī Latvijas valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Konferences dalībniekus un viesus uzrunās kultūras ministre Dace Melbārde,  Norvēģijas vēstnieks Latvijā Steinars Egils Hāgens, Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks un citi.

Konferencē piedalīsies Latvijas augstskolu profesori, pētnieki, skolotāji, studenti un literāti, ārvalstu viesi no Lietuvas, Norvēģijas, Vācijas, Austrijas, Šveices, Itālijas, Polijas, Krievijas un ASV.  Tiks nolasīti 69 referāti, 59 no tiem veltīti Aspazijas daiļrades un personības izpētei, bet desmit referāti - Aspazijas fenomena aktualizācijā būtiskiem literāriem un sociāliem kontekstiem, dzimumdiferences un feminisma teorijām, vēsturei un mūsdienu praksei. Akadēmiskos lasījumus papildinās plaša un saturīga kultūras programma.

Starp ievērojamākajiem ārzemju referentiem minami Astrīda Stānke (ASV), Vita Matīsa (Šveice), Elda Garetto (Itālija), Silvestrs Gaižūns (Lietuva), Tatjana Carkova (Krievija), Marija Cimborska-Leboda (Polija), no pašmāju literatūrpētniekiem  un kultūrfilozofiem - Ella Buceniece, Ausma Cimdiņa, Eva Eglāja, Gundega Grīnuma, Viktors Hausmanis, Maija Kūle, Valdis Muktupāvels, Vita Paparinska, Viesturs Rudzītis, Ilze Rūmniece, Ilva Skulte, Ludmila Sproģe, Kārlis Vērdiņš, Jānis Zālītis, Vita Zelče un citi.

Konferences programma un videotranslācija būs skatāma Latvijas Universitātes mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti