Kultūras ziņas

Filmas "Iļģuciema māsas" pirmizrāde festivālā "ArtDocFest/Riga"

Kultūras ziņas

Sadalītas Lielās mūzikas balvas

Darbnīcas, koncerti un dzejas lasījumi Ukrainas atbalstam

Notiks aktīvisma un plakātu veidošanas darbnīcas Ukrainas iedzīvotāju atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai paustu savu atbalstu Ukrainas iedzīvotājiem un piketa "Saki NĒ Krievijas karam Ukrainā" dalībniekiem un veidotājiem, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju aicina uz aktīvisma un protestēšanas darbnīcu ciklu "Līdzdalības darbnīca", kurā profesionālu mākslinieku vadībā būs iespēja izveidot savu plakātu, apgūstot dažādas mākslas tehnikas, kā arī dalīties atšķirīgās līdzdalības un aktīvisma pieredzēs un metodēs.

Kā informēja organizatori, "Līdzdalības darbnīcas" notiks Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja telpās, Antonijas ielā 1, kur katru dienu no 16.00 līdz 19.00 noritēs kāda latviešu mākslinieka vadīta darbnīca. Uzaicinātie mākslinieki demonstrēs atšķirīgas mākslas tehnikas, kas var tikt izmantotas aktīvismā, pētot gan vizuālā, gan audiālā medija sniegtās iespējas.

""Līdzdalības darbnīcas" praktiskais mērķis ir caur radošām praksēm un kopā darīšanu uzturēt dzīvu diskusiju un protestu pie Krievijas vēstniecības, neļaujot notiekošajam karam grimt ikdienas rūpju aizmirstībā, taču tā nav vienīgā "Līdzdalības darbnīcas" funkcija," skaidroja organizatori. "Šis darbnīcu cikls piedāvā telpu politiski iesaistītai kopīgai nodarbei, veicinot sabiedrības vienotību un kritisku diskusiju par notiekošo, kā arī terapeitisku attīrīšanos caur radošu un jēgpilnu darbību."

Ievadošā "Līdzdalības darbnīca", kas tika organizēta kopā ar biedrību "Ascendum" un internetžurnālu "Satori", aizvadīta jau 4. martā. Savukārt šonedēļ gaidāmas plakātu darbnīcas ar Lolitu Tomsoni un Latvijas Muzeju biedrību (pirmdien, 7. martā); Rasu Jansoni (otrdien, 8. martā); režisori Kristu Burāni un scenogrāfi Ievu Kauliņu (trešdien, 9. martā); Gundegu Eveloni (ceturtdien, 10. martā); Maiju Kurševu (piektdien, 11. martā), Sabīni Vekmani (sestdien, 12. martā, pulksten 12.00–15.00) un scenogrāfiem Kristu un Reini Dzudzilo (svētdien, 13. martā, pulksten 16.00–19.00).

Darbnīcām nepieciešamie materiāli tiek nodrošināti ar "Kraso", "Dirty Deal Teatro" un Latvijas Mākslas akadēmijas atbalstu, taču darbnīcu apmeklētājus aicina ierasties arī ar savām otām un šķērēm.

KONTEKSTS:

24. februārī Krievija pēc tās prezidenta Vladimira Putina paziņojuma par "militāro specoperāciju" sāka iebrukumu Ukrainā, kur sākotnēji triecienus raidīja uz militārās infrastruktūras objektiem, bet vēlāk, kad Ukrainas spēku pretošanās izrādījās negaidīti sīva, sāka arvien nežēlīgāk bombardēt Ukrainas pilsētas. Līdz ar to bojā iet arī civiliedzīvotāji. Tāpat tiek ziņots par lūgumiem veidot humānos koridorus, jo vairākās pilsētās cilvēki nevar saņemt pat visnepieciešamākās preces.

Krievijas uzbrukums Ukrainai izraisījis vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas.

Nedēļā pēc iebrukuma sākuma Ukrainu pameta aptuveni viens miljons cilvēku, liecina ANO Bēgļu aģentūras dati. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti