Noslēgusies Gaismas pils kaskāžu atvēršana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 15. jūnijā, plkst. 17 noslēdzās jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkas jeb Gaismas pils stāvu kaskāžu atvēršanas pasākumi.

Svētdien apmeklētājiem aplūkošanai bija pieejami bibliotēkas pēdējie (6. un 7.) stāvi , kuros atrodas Karšu un ģeotelpiskās informācijas lasītava un Sīkiespieddarbu lasītava, kā arī 7. stāvs, kurā atrodas Bērnu literatūras centrs. Tieši tāpēc apmeklētāju bija īpaši daudz tieši ar ģimenēm, atzina LNB darbinieki.

Savukārt abu jaunatklāto nodaļu vadītājas Anda Zālīte un Indra Viļumsone atzina, ka karšu krājumi un sīkiespieddarbi līdz šim bijuši sarežģīti pieejami un nepopulāri sabiedrībā, taču jaunās telpas dod iespēju materiālus atklāt interesantākos veidos.

"Faktiski ir pamaz cilvēku, kas interesējas par kartogrāfijas vēsturi, bet patiesībā tā ir ļoti interesanta lieta," saka Anda Zālīte.

Piekrītot kolēģei, Indra Viļumsone izsaka cerības, ka jaunajā ēkā būs lielāks apmeklētāju skaits un plašāka publicitāte arī viņas vadītajai sīkiespieddarbu nodaļai.

Iepriekš Latvijas Radio korespondente Sintija Ambote vēstīja no LNB ēkas, ka apmeklētāju pēdējā atvērto durvju dienā ir daudz. 

Sintija Ambote par LNB kaskāžu pēdējo dienu plkst. 12
00:00 / 02:57
Lejuplādēt

"Vairāk ir ģimenes ar bērniem. To apliecināja arī bibliotēkas darbinieki," pastāstīja Ambote. "Apmeklētāji ir visos stāvos, ne tikai sestajā un septītajā."

Kā vēstīts, no 12. līdz 15. jūnijam LNB rīko īpašu jaunās ēkas stāvu atvēršanas pasākumu „Kaskādes”, kura laikā apmeklētājiem sniegta iespēja iepazīties ar Gaismas pili gan organizētās ekskursijās un individuāli, gan iesaistoties radošās aktivitātēs.

Sestdien ,LNB jaunās ēkas atvēršanas pasākuma „Kaskādes” trešajā dienā, apmeklētāju interese par Gaismas pili turpināja augt. Dienas laikā to apskatījuši ap 3000 cilvēku.

„Esam ļoti gandarīti par apmeklētāju patieso interesi. 3000 ir optimālais apmeklētāju skaits, kuru vienā dienā var uzņemt jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka. Negaidītu un īpaši patīkamu pārsteigumu šodien visiem klātesošajiem sagādāja pirmais Gaismas pili apmeklējušais jaunais pāris. Iespējams, ka tas ir jaunas un skaistas tradīcijas sākums,” akcentē LNB izpilddirektore Dzintra Mukāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti