Noslēdzies Kultūras kanona konkurss vidusskolēniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 31. janvārī norisinājās "Latvijas Kultūras kanona konkursa 2019–2020" fināls, kurā tikās 15 skolēnu komandas, lai radītu īstenojamu koncepciju mūsdienīgai un interaktīvai izstādei vai performancei savā dzīvesvietā par brīvības tēmu. 1. vietu ieguva Ogres Valsts ģimnāzijas komanda, medijus informē organizatori.

Ik gadu konkursa tēma tiek mainīta, piedāvājot skolēniem dažādus ar kultūras aktualitātēm, kultūras mantojumu, tradīcijām un Latvijas Kultūras kanonu saistītus uzdevumus.

2019./2020. gada konkursā jaunieši ir pievērsušies brīvības ideju daudzveidīgo izpausmju izzināšanai Kultūras kanonā iekļautajos mākslas darbos un kultūras vērtībās, šodienas Latvijas mākslinieku jaunradē, gan arī ikviena jaunieša radošajās iniciatīvās, konkursa finālā radot koncepciju izstādei vai performancei.

Konkursā 1. vietu, galveno balvu un dāvanu kartes savas plānotās performances-izstādes realizēšanai no “Merķeļa drukas darbnīcas” un veikala “Depo” ieguva Ogres Valsts ģimnāzijas komanda. 2. vietu un Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja specbalvu ieguva Ventspils 4. vidusskolas komanda. 3. vietu un specbalvu no Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja ieguva Ludzas pilsētas ģimnāzijas komanda.

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņēma arī dāvanu kartes no veikala “Brain Games”. Tāpat katras komandas dalībnieki tika pie īpašiem sveicieniem no Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades biroja, kā arī ieejas biļetēm uz diviem kultūras notikumiem gan Rīgā, gan reģionos.

Kultūras ministrijas specbalva tika piešķirta Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas komandai. Latvijas Nacionālā kultūras centra speciālo balvu ieguva Saldus vidusskolas 12. klases komanda. Balvu no UNESCO ieguva Rēzeknes Valsts ģimnāzijas komanda.

Kultūras kanona konkurss norisinās jau astoto gadu, dodot iespēju vidusskolēniem līdzdarboties kultūras mantojuma popularizēšanā un komunikācijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti