No jauna atvērs Gaismas pils galveno ieeju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 10.jūlijā, plkst. 12 svinīgi atkal tiks atvērta Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) galvenā ieeja Uzvaras bulvārī. Vienlaikus darbu sāks ēkas pirmie stāvi, kur pusgadu norisinājās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē notikumi.

Sniedzot ieskatu LNB darbībā pēc prezidentūras un par jauno pakalpojumu, pirmos lasītājus sagaidīs un uzrunās LNB direktors Andris Vilks un LNB Pakalpojumu departamenta vadītāja Anda Lamaša.

Pasākuma laikā, klātesot šefpavāram Dāvim Kancānam un viņa komandai, apmeklētāji tiks iepazīstināti arī ar aktualitātēm saistībā ar Gaismas pils restorāna darbību, piedāvājumu un nosaukumu.

Līdz ar Latvijas prezidentūras noslēgumu LNB ir uzsākusi pakāpenisku pārkārtošanās procesu, lai atsāktu darbību ierastajā režīmā, atkal izmantojot Konferenču centru un tehniskās telpas pirmajā stāvā, Ziedoņa zāli, izstāžu zāles, reģistratūru un garderobi pirmajā stāvā, kā arī lasītavu telpas Mezonīna un otrajā stāvā.

LNB pārstāvji prognozē, ka pārkārtošanās varētu ilgt aptuveni divus mēnešus.

Paredzēts, ka laika gaitā apmeklētājiem tiks piedāvāti dažādi jauni pakalpojumi un iespējas, piemēram, restorāns, Latvijas Universitātes Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra bibliotēkas lasītava, interneta lasītava, nakts lasītava, īpaši aprīkotas darba vietas cilvēkiem ar redzes traucējumiem, elektroniskie informācijas ekrāni.

Vienlaikus neiztrūkstoši Gaismas pilī būs kultūras notikumi - līdz ar jūlija otro pusi interesenti tiks regulāri aicināti uz dažādu tematiku un formātu norisēm (izstādēm, lekcijām, koncertiem, kino vakariem), šādi turpinot īstenot LNB ēkas radošo potenciālu.

Līdz 31.augustam LNB strādās pēc vasaras darba laika: pirmdienās un svētdienās bibliotēka būs slēgta, otrdien un ceturtdien tā strādās no plkst. 9 līdz 17, trešdien un piektdien tā būs atvērta no plkst. 12 līdz 20, savukārt sestdien - no plkst. 10 līdz 17. Bibliotēku un informācijas zinātņu lasītava, kā arī SBA un SSBA sestdienās nestrādās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti