Rīta Panorāma

ES samits šonedēļ notiks videokonferences formātā

Rīta Panorāma

Zoom intervija ar LTRK Padomes priekšsēdētāju Aigaru Rostovski

Nīderlandē izmēģina pasākumu dalībnieku Covid-19 testēšanu

Nīderlandē izmēģina pasākumu dalībnieku Covid-19 testēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nīderlandē veikta eksperimentāla kāda koncerta apmeklētāju Covid-19 testēšana. Speciālisti cer, ka šādā veidā vasarā būs iespējams nodrošināt dažādu pasākumu norisi.

“Domāju, ka tas notiks brīdī, kad skaitļi skaidri samazināsies, un mēs izkļūsim no pašreizējās pandēmijas fāzes. Ar pārbaudēm pirms dažādiem pasākumiem, tai skaitā teātra izrādēm, koncertiem, futbola vai citām sporta spēlēm, būs iespējams tās organizēt plašākā mērogā," norādīja infektologs Andreass Voss.

Eksperiments sarīkots Bidinghūzenā (Biddinghuizen), kas pazīstama, pateicoties mūzikas festivāliem. Uz koncertu varēja ierasties 1500 apmeklētāji, kuriem jau iepriekš veikts Covid-19 tests vai kuri piekrita pārbaudei pirms pasākuma. Viņus sadalīja trīs grupās un aprīkoja ar ierīcēm, kuras palīdzēja izsekot pārvietošanos un savstarpējos kontaktus. Vienlaikus pasākumā izmēģināta viedtālruņu lietotne, kuru var izmantot, lai pierādītu negatīva testa esamību. Cilvēki pēc pārbaudes saņēma īpašu kodu, kuru skenēja pie ieejas pasākumā. Nākotnē šādi varētu pierādīt arī saņemtu vakcīnu pret koronavīrusu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti