Ne visi tirgotāji gatavi atdot naudu par pasākumu biļetēm; norāda uz nepilnībām ministrijas ziņojumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Biļešu tirgotāji Kultūras ministrijas paziņojumu, ka līdz augusta beigām iespējams atgūt naudu par biļetēm uz kultūras pasākumiem, izprot dažādi. Ministrija ziņoja, ka personas, kuras biļeti iegādājās līdz 15. jūnijam, bet pasākumu nevar apmeklēt, jo nav derīga Covid-19 sertifikāta, biļeti var nodot. Latvijas Radio noskaidroja, ka vieni tirgotāji naudu ir gatavi atdot, bet citi norāda, ka ministrijas ziņojums nav pilnvērtīgs un atmaksāt pagaidām negrasās. Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā norāda, ka tirgotājam nauda ir jāatmaksā.

ĪSUMĀ:

  • KM ziņojums: ja biļeti nopirka līdz 15. jūnijam, bet pasākumu apmeklēt nevar, jo nav derīga Covid-19 sertifikāta, līdz augusta beigām var saņemt atpakaļ naudu.
  • Biļešu tirgotāji šo ziņojumu interpretē dažādi.
  • “Biļešu paradīze” gatava biļetes pieņemt un naudu atmaksāt.
  • “Aula” un “Biļešu serviss” atsakās to darīt.
  • Norāda uz nepilnībām – likums vēl nav spēkā, nav izstrādāta procedūra naudas atmaksāšanai.
  • KM apstiprina – likuma vēl nav, cilvēkiem jāseko līdzi Saeimas lēmumiem.
  • Tā kā Saeimā ar likuma pieņemšanu vilcinās, KM pieļauj, ka naudas atgūšanas laiks būs pagarināts.
  • PTAC informē: neatkarīgi no biļešu tirgotāja nostājas cilvēks var iesniegt iesniegumu, kurā lūdz tirgotājam atmaksāt naudu par neizmantotu pakalpojumu.

Ne visi tirgotāji gatavi atdot naudu par pasākumu biļetēm; norāda uz nepilnībām ministrijas ziņojumā
00:00 / 04:05
Lejuplādēt

Nedēļas sākumā Kultūras ministrija paziņoja, ka ikviens, kurš kādam kultūras pasākumam biļeti nopirka līdz 15. jūnijam, bet pasākumu apmeklēt nevar, jo nav derīga Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāta, līdz augusta beigām biļeti var nodot, saņemot naudu atpakaļ. Taču biļešu tirgotāji šo ziņojumu interpretē dažādi. Piemēram, uzņēmums “Biļešu paradīze” ir gatavs biļetes pieņemt un naudu atmaksāt.

“Jā, tas ir iespējams, bet mums no jums ir vajadzīgs rakstisks brīvās formas pieteikums. Tad, kad mēs no jums to saņemsim, tad arī varēsim jums veikt atgriešanu,” skaidroja uzņēmumā. “Tie ir jaunie noteikumi, un, ja jūs pirkāt līdz 15. jūnijam, tad nauda tiek atgriezta.”

Turpretim biļešu tirdzniecības portāls “Aula” un kompānija “Biļešu serviss” atsakās to darīt.

“Tas likums, par kuru man minat, vēl nav spēkā. Un precīzi grozījumi vēl nav pieņemti, un procedūra naudas atgriešanai vēl nav izstrādāta,” norādīja uzņēmumā “Biļešu serviss”. “Mūsu mājaslapā jūs varat izlasīt šo ziņojumu. Cerams, ka tuvākajā brīdī būs kaut kādas izmaiņas, un aicinām sekot līdzi informācijai.”

Savukārt portāla “Aula” pārstāvji uzsvēra: “Jūs varat mums atsūtīt uz e-pastu, mēs tad sazināsimies ar organizatoriem un noskaidrosim, vai ir iespējams atgriezt šīs biļetes.

Ir tā, ka šobrīd nav vēl īsti konkrētas informācijas, kā tad notiek biļešu atgriešana. Mums ir jākontrolē, vai cilvēks tiešām nevarēs apmeklēt.”

Abi uzņēmumi Latvijas Radio sacīja, ka pagaidām naudu par biļetēm atmaksāt nevar.

Kultūras ministrija apstiprina, ka likuma, kas tirgotājiem noteiktu atmaksāt naudu par biļetēm, kas iegādātas pirms jauno drošības noteikumu ieviešanas, tātad līdz 15. jūnijam, pagaidām vēl nav. Nav arī likuma, kas noteiktu, ka personai līdz gada beigām ir tiesības atgūt naudu, ja pasākumu nevar apmeklēt pozitīva Covid-19 testa dēļ.

Ministrijas pārstāve Lita Kokale skaidroja, ka jūlijā valdībā iesniedza izmaiņas likumā par Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldību. Tālāk tie virzīti uz Saeimu, kur vēl joprojām norit diskusijas. Kokale atzīmēja, ka parlaments šos grozījumus vēl izskatīs līdz septembrim.

Sanāk – kamēr Saeima noteikumu nav pieņēmusi, Kultūras ministrijas šonedēļ izplatītais ziņojums ir tikai informatīvs.

“Parastam cilvēkam, kurš ir nopircis biļeti uz pasākumu un apzinās, ka to nevarēs apmeklēt, šobrīd ir jāseko līdzi aktuālajai informācijai par Saeimas lēmumiem. Kultūras ministrija laikus informē sabiedrību par lēmumiem, kuru termiņi var pietuvoties ļoti ātri un veidoties situācija, kad starp lēmuma pieņemšanu Saeimā un biļešu atgriešanas termiņu var sanākt vien piecas septiņas dienas laika,” norādīja Kokale.

Ministrija iesniegtajās izmaiņās ir noteikusi, ka biļetes var nodot līdz 31. augustam, bet, tā kā Saeimā ar likuma pieņemšanu vilcinās, Kokale pieļauj, ka termiņš būs pagarināts.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrā informē, ka neatkarīgi no biļešu tirgotāja nostājas cilvēks var iesniegt iesniegumu, kurā lūdz tirgotājam atmaksāt naudu par neizmantotu pakalpojumu.

Kamēr nav noteikts cits termiņš – raksts jāiesniedz līdz augusta beigām, norādīja centrā, atgādinot, ka atmaksu persona var saņemt pusgada laikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti