Kultūras ziņas

LNSO iegādājas 30 000 eiro vērtu fagotu

Kultūras ziņas

Izdoti Jāņa Priedoliņa stāsti "Savējie sapratīs"

Kas apsaimniekos Mežaparka Lielo estrādi?

Nav skaidrs, kas apsaimniekos Mežaparka estrādi. Burovs iesaka pievienot VEF Kultūras pilij

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Šovasar 18. jūnijā ekspluatācijā plānots nodot Mežaparka Lielo estrādi. Būvdarbi estrādes teritorijā rit pilnā sparā, taču joprojām nav atbildes uz jautājumu – kas šo kompleksu apsaimniekos un rūpēsies par tā saturu, lai nesanāk tā, ka estrādē dzīvība kūsā tikai Dziesmusvētku laikā.

Noslēdzošajā posmā Mežaparka Lielajā estrādē tiek izbūvētas telpas zem skatuves – gan 850 kvadrātmetru liela zāle, gan mazākas zāles, izstāžu telpa un citas. Līdz šim estrādi apsaimniekoja SIA “Rīgas meži”. Skaidrs, ka turpmāk šis objekts vairs nebūs tikai parka sastāvdaļa, kas atdzīvojas uz retiem masu pasākumiem. Turpmāk estrādei būs jāpilda pilnvērtīga sabiedriska objekta funkcija. Tādēļ nepieciešams tikai šim nolūkam piesaistīts tehniskais un arī satura apsaimniekotājs.

Rīgas domes (RD) Pilsētas īpašuma komitejas un Izglītības, kultūras un sporta komitejas loceklis Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai!"):

“Es pateikšu pēc visas savas pieredzes, ja nav konkrēts apsaimniekotājs, nekas nesanāk.

Var būt izcils projektētājs, izcils būvnieks, pasūtītājs… Viss ir izpildīts, bet tas ir par maz.”

Bijušais Rīgas mērs skaidroja, ka apsaimniekotāja meklējumi tika sākti jau pagājušajā gadā, taču tos apturēja domes ārkārtas vēlēšanas augustā. Viņa skatījumā estrādes apsaimniekošanai būtu jāpiesaista sevi jau pierādījušas kultūras iestādes. Burovs izteica priekšlikumu – “pievienot Mežaparka estrādi, kā arī kultūras pili “Ziemeļblāzma” VEF Kultūras pilij.

Mēs redzam, cik veiksmīgi šobrīd strādā VEF Kultūras pils, pirmkārt, ar amatieriem un, otrkārt, ar profesionāliem kolektīviem”.

VEF Kultūras pils vadītāja Liene Kubiļus šādu ieceri atbalstīja. Viņa skaidroja: “VEF Kultūras pils  šobrīd ir ļoti stabila, ar spēcīgu komandu struktūra, kultūras iestāde. Pašai kultūras pilij nevajag ne ar vienu apvienoties, bet ja VEF Kultūras pilij pievieno Mežaparku, tad ir jau gatavs radošais, tehniskais potenciāls, ir kapacitāte, un tad šai jaundibinātajai iestādei nevajag tik daudz darbaspēka.''

Kaut arī Rīgas dome par Lielās estrādes apsaimniekotāju vēl nav lēmusi, pilsētas Izglītības, kultūras un sporta komitejā izskanējusi zināma vienprātība par iepriekš aprakstīto apsaimniekošanas modeli.

“Ja tā tiešām ir VEF Kultūras pils, ''Ziemeļblāzmas'' un Mežaparka estrādes apvienība un ja šīs iestādes nevis konkurē savā starpā, bet zināmā mērā sadarbojas vai piedāvā vienotu  piedāvājumu, es domāju, ka tur ir iespējamas ļoti interesantas idejas,” vērtēja RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Iveta Ratinīka ("Latvijas attīstībai").

Estrādes apsaimniekotāja meklēšana dažus mēnešus pirms objekta nodošanas Rīgas domes pārstāve skaidro ar nepietiekamo laiku pēc pērnā gada vēlēšanām. Turklāt estrādes apsaimniekošana pirms šogad gaidāmajiem Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem varētu prasīt līdzekļus, bet pilsētas budžets jau ir apstiprināts un šim mērķim līdzekļi nav paredzēti. Ratinīka norādīja: “Līdz budžeta pieņemšanai nebija reāli izveidot visas šīs reorganizācijas.

Piešķirt naudu, nezinot, kam mēs viņu piešķiram, ar kādiem noteikumiem, tas arī būtu ļoti optimistiski.”

Iveta Ratinīka lēsa, ka par Mežaparka Lielās estrādes apsaimniekotāju domes deputāti varētu lemt pēc mēneša. Šobrīd ir skaidrs vien tas, ka tā būs pilsētas domes pakļautībā esoša struktūra.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti