Naumanis: Serebreņņikovs skaidri un gaiši parāda, ka Krievijā darbojas cenzūra

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Režisora Kirila Serebreņņikova sociālajā tīklā publiskotā vēstule ir pirmais dokuments, kurš „skaidri un gaiši parāda to, ka Krievijā darbojas cenzūra", intervijā Latvijas Radio norāda kritiķis un publiscists Normunds Naumanis.

„Tas ir kliedzošs politiskās cenzūras piemērs, uz kuru, protams, emocionāls, radošs cilvēks, kāds ir Latvijā pazīstamais Kirils Serebreņņikovs, nevarēja nereaģēt,” uzskata Normunds Naumanis.

Naumanis stāsta, ka Serebreņņikovs savā „Facebook” lapā ielicis vēstules faksimilkopiju un tas izsauca vētrainu reakciju.

„Izrādās, šie pareizticīgie aktīvisti, un tā ir viena maza ļaužu grupa, kurus uzskata vienkārši par provokatoriem, šādā veido terorizē ne tikai Gogoļa centru, bet arī Maskavas Dailes teātri,” norāda Naumanis, stāstot, ka šī reliģiskā sektantu grupa uzbrukusi arī teātra izrādei, vēstulē pieprasot noskaidrot, vai izrādē ar morāli ir viss kārtībā.

„Protams, politiķi uz šo te reaģē, jo konflikts starp pareizticīgajiem un antikristiem jeb liberāli domājošiem kultūras darbiniekiem ir milzīgs,” turpina Naumanis, uzsverot, ka Serebreņņikova publiskotā vēstule ir pirmais dokuments, kurš „skaidri un gaiši parāda to, ka Krievijā darbojas cenzūra”.

Kā vēstīts, režisora sāsutumu izraisīja aizliegums Krievijā pirmoreiz demonstrēt filmu „Paraugprāva: Pussy Roit stāsts". Izjuka arī 29.decembrī paredzētā tikšanās ar atbrīvotajām "Pussy Riot" dalībniecēm, jo to liedz Maskavas varasiestādes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti