Naumaņa balvas mākslas kritikā pasniegšanas ceremoniju varēs vērot tiešraidē LSM.lv

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē pirmdien, 6. janvārī, pulksten 19.00 notiks Normunda Naumaņa Gada balvas kritikā un Jaunā kritiķa vai kritiķes veicināšanas balvas svinīgā pasniegšanas ceremonija ar nosaukumu "NN nakts". Ceremonijas tiešraidi varēs vērot sabiedrisko mediju portālā LSM.lv.

Ceremoniju veido Mārtiņš Meiers, Monika Pormale, Baiba Broka, piedalās arī Krišjānis Elviks, Kirils Ēcis un repa improvizāciju grupa "Brīvrunu projekts".

Žūrija Normunda Naumaņa vārdā nosauktajai Gada balvai izvirzījusi piecus kandidātus – Arni Koroševski, Rasu Jansoni, Silviju Radzobi, Zani Radzobi un Santu Remeri.

Normunda Naumaņa Gada balvas kritikā ieguvējs saņems naudas stipendiju EUR 1500, Jaunā kritiķa/es veicināšanas balvas laureāts pirmo reizi saņems arī naudas balvu EUR 500.

Arni Koroševski žūrija izvirzījusi par literatūras kritikām portālā delfi.lv un žurnālā "Domuzīme". Rasa Jansone nominēta par vizuālās mākslas izvērtējumu portālā satori.lv. Silvija Radzobe ir nominēta par teātra izrāžu recenzijām portālā kroders.lv. Zane Radzobe izvirzīta par izrāžu recenzijām žurnālā "IR" un portālā kroders.lv. Santa Remere nominēta par literatūras un fotomākslas kritikām portālos satori.lv un fotokvartals.lv

Lēmumu par šī gada nominantiem pieņēma biedrības izveidota žūrija – žūrijas priekšsēdētājs filozofs un rakstnieks Ilmārs Šlāpins, Nacionālā kino centra direktore Dita Rietuma, izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava, teātra kritiķe Undīne Adamaite, Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" mākslinieciskā producente, muzikoloģe Baiba Kurpniece, literatūras kritiķe Anda Baklāne, publicists Valdis Ābols un Normunda Naumaņa biedrības valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Žūrija vērtēja recenzijas, kas publicētas laika posmā no 2018. gada 1. decembra līdz 2019. gada 1. decembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti