Kultūras ziņas

Aigara Bikšes "Inficētā taisnība"

Kultūras ziņas

Latvijas Radio 5 labdarības maratons

Piešķirs Izcilības balvas kultūrā

Nauda Izcilības balvai kultūrā būs arī nākamgad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Izskanējusī informācija, ka Izcilības balvai kultūrā nākamgad valsts naudu nepiešķirs, ir neprecīza, preses konferencē 16.decembrī norādīja kultūras ministre Dace Melbārde.

Balvu par izciliem starptautiskiem sasniegumiem kultūrā pasniegs arī turpmāk, lai arī papildu nauda valsts budžetā tam nākamgad nav iedalīta.

Šogad iedibinātās kultūras Izcilības balvas apmērs ir 7000 eiro pēc nodokļu nomaksas. Tāpat kā šogad, arī nākamajā gadā to piešķirs no esošā Kultūras ministrijas budžeta. Ministrija bija cerējusi uz papildu naudu, lai varētu palielināt balvas apmēru, tomēr šis pieprasījums netika apstiprināts, tādēļ balva arī nākamgad būs 7000 eiro.

"Izcilības balva būs arī turpmāk, mēs meklēsim iespējas palielināt šīs balvas apjomu. Mēs uzskatām, ka tas joprojām nav pietiekoši liels, ja salīdzinām ar sasniegumiem sportā. Tas ir mūsu darbs un izacinājums," norāda kultūras ministre Dace Melbārde.

Ministre arī uzsver, ka izskanējusī informācija par naudas nepiešķiršanu Izcilības balvai nākamgad, ir neprecīza.

"Mēs ministrijā esam plānojuši budžetu Izcilības balvai arī nākamajā gadā. Protams, mēs pieprasījām lielāku finansējumu, bet kopējais pieprasījumu apjoms no visām nozarēm bija piecreiz lielāks nekā pieejamie līdzekļi. Mēs varam runāt par to, ka nedabūsim tik daudz līdzekļu kā vēlētos, jo mērķis ir balvas apmēru visu laiku palielināt, bet finansējums ir ieplānots un balva būs," saka Dace Melbārde.

Jau vēstīts, ka pirmo Izcilības balvu kultūrā šogad piešķirs dziedātājam Aleksandram Antoņenko, kinorežisoram Jānim Nordam un Žaņa Lipkes memoriālam.

Izcilības balva kultūrā tiks pasniegta īpašā ceremonijā 22.decembrī Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā "Zirgu pasts", pasākums tiešraidē būs skatāms portālā lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti