Nākotnes Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja kolekcija un tās pētniecība – diskusija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

15. jūlijā pulksten 17.00 norisināsies pirmā klātienes/tiešsaistes diskusija no gaidāmās diskusiju sērijas mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskajā programmā – "Nākotnes Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja kolekcija un tās pētniecība".

Kolekcijas veidojas no daudzslāņaina vērtību tīkla, kuru veido vēsturiski, finansiāli, tehniski, estētiski, emocionāli u.c. lielumi. Darbs ar krājumu bieži vien ir neredzama, bet ļoti būtiska muzeju identitātes daļa. Muzeja krājums nosaka tā raksturu, paver plašas iespējas pētniekiem un kuratoriem stāstīt visdažādākos stāstus.

Diskusijā plānots runāt par to, cik lielā mērā pašu institūciju definē tai piederošais krājums, un kā tas ietekmē muzeja saturisko ietvaru? Kādas ir tendences 21.gs. mākslas kolekciju papildināšanā pasaules kontekstā, un kā tās sasaucas ar nākotnes Latvijas Laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanu? Kāda būs Latvijas Laikmetīgā mākslas muzeja kolekcija gan lokālā, gan starptautiskā kontekstā? Kādas ir iespējamās kolekcijas pētniecības stratēģijas un izstāžu politika?

Diskusiju moderēs Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu kuratore, mākslas zinātniece Līna Birzaka-Priekule. Piedalīsies: Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktores vietniece krājuma darbā Iveta Derkusova, Paula Stradiņa medicīnas vēstures muzeja direktora vietniece attīstības darbā Ineta Zelča-Sīmansone; Latvijas Mākslas akadēmijas prorektore studiju darbā Antra Priede, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pētniece un kuratore Ieva Astahovska, māksliniece un publiciste Rasa Jansone, mākslinieks Ēriks Božis.

Šī ir pirmā diskusija no gaidāmās diskusiju sērijas mākslas parka "Mobilais muzejs. Nākamā sezona" un festivāla "Survival Kit" publiskajā programmā. Tiks organizēta diskusiju sērija, ko šogad apvieno kopīgs nosaukuma un tematiskais ietvars "Fiktīvais muzejs", tādējādi veidojot iluzora muzeja struktūru. Diskusiju sērijas mērķis ir aktualizēt Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja nepieciešamību, izjautāt tā nākotnes vīziju, kolekcijas veidošanas principus, starptautiskās sadarbības iespējas, mijiedarbību ar lokālo vidi un pilsētas attīstības vektoriem, kā arī runāt par laikmetīgās kultūras klātbūtni pilsētas attīstības trajektorijā kopumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti