Nākamgad valsts budžeta finansējumu Izcilības balvai kultūrā nepiešķirs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kaut arī pirmo Izcilības balvu kultūrā Aleksandram Antoņenko, režisoram Jānim Nordam un muzejam "Žaņa Lipkes memoriāls" Kultūras ministrija (KM) par saviem līdzekļiem plāno pasniegt jau šogad 22.decembrī (skaties tiešraidē lsm.lv), 2015.gadā valdības budžeta atbalsts šai balvai nebūs paredzēts.

9.decembrī valdībā bija plānots skatīt jautājumu par balvas iedibināšanu un finansējuma piešķiršanu, bet tas tika atcelts, jo nepieciešamais papildu finansējums šai iniciatīvai netika apstiprināts ne likumprojektā "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015., 2016. un 2017.gadam", ne likumprojektā "Par valsts budžetu 2015.gadam".

Lai nākamgad nodrošinātu Izcilības balvas pasniegšanu, KM bija nepieciešami 50 951 eiro. Summa bija paredzēta balvu fondam 38 156 eiro apmērā, kā arī izdevumiem, kas saistīti ar apbalvošanas pasākuma norises veidošanu - 6275 eiro, balvas un balvas ieguvēju atpazīstamības veidošanu - 2570 eiro - un balvas procesa administrēšanu - 1200 eiro.

Papildus 2000 eiro kā vienreizējs ieguldījums bija nepieciešami balvas vizuālās identitātes izveidei - balvas veidola idejas un logo izstrādei. Sākot ar 2016.gadu, balvas nodrošināšanai katru gadu būtu nepieciešams 48 951 eiro.

Kā informēja KM, ministrija balvu šogad un nākamgad finansēs no saviem līdzekļiem nepilnā apmērā pret iepriekš valsts budžetā prasīto, bet neatmetīs cerību finansējumu balvai saņemt no valsts budžeta. Valdībā šo jautājumu plānots skatīt nākamā gada 1.martā.

Jau ziņots, ka Izcilības balva kultūrā tiek iedibināta pēc kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) aicinājuma, Latvijas Radošo savienību padomes iniciatīvas un ar Nacionālās kultūras padomes atbalstu, lai ik gadu izvērtētu izcilus starptautiska mēroga sasniegumus kultūrā. Balvu 7000 eiro apmērā pēc nodokļu nomaksas plānots pasniegt katru gadu trim cilvēkiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti