Nākamajā gadā atbalstīti 62 valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi 1,3 miljonu eiro vērtībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) un VAS "Latvijas Valsts meži" mērķprogrammā "Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi" 62 projektiem sadalīti 1 318 500 eiro, informēja VKKF pārstāve Jana Vērdiņa.

Programmā 959 117 eiro ir VKKF finansējums un 359 383 eiro - "Latvijas Valsts mežu" finansējums.

"Latvijas Valsts meži" konkursā ar 100 000 eiro atbalstījuši XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus. Tikpat liela naudas summa atvēlēta otrajam Rīgas starptautiskajam kino festivālam.

Uzņēmums atbalstījis Likteņdārzam veltītu labdarības pasākumu, Bērnu operas svētkus Tērvetē, Latvijas arhitektūras gada balvu, Latvijas Literatūras gada balvu, festivālu "Prozas lasījumi", apbalvojumu "Laiks Ziedonim" 2015, Latgaliešu kultūras balvu "Boņuks", Starptautisko Baltijas jūras reģiona Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā, gada balvu teātrī "Spēlmaņu nakts 2014/2015" un starptautisko jaunā teātra festivālu "Homo Novus 2015''.

No VKKF finansējuma lielākā summa - 53 000 eiro - piešķirti Latvijas Televīzijai (LTV) dokumentālo īsfilmu cikla "Latvijas kods. Latvija šodien" veidošanai. 50 000 eiro atvēlēti LTV "Viens ciems, Visa Latvija" - multimediāla televīzijas, kino un teātra projekta Latvijas simtgades svinībām veidošanai.

Kino jomā finansējums piešķirts arī festivāliem "2 Annas" un "Baltijas pērle".

50 000 eiro VKKF piešķīris arī Latvijas paviljonam 56.Venēcijas mākslas biennālē. Dažāda lieluma summas atvēlētas arī Latvijas ekspozīcijai Tallinas arhitektūras biennālē un Latvijas nacionālajai un studentu ekspozīcijai Prāgas Scenogrāfijas kvadrinnālē. Tikpat liela summa piešķirta arī festivāla "Pastāvēs, kas pārvērtīsies. Rainis un Aspazija -150" projekta īstenošanas otrajam posmam.

Finansējums piešķirts XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumiem, VII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmusvētku pasākumiem, kā arī jubilejas svinībām "IV Vispārīgiem latviešu Dziesmu un mūzikas svētkiem Jelgavā - 120".

Atbalstīti Latgales Dziesmu svētki 2015, 15.pasaules mūzikas festivāls "Porta", Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" ieskaņas sarīkojumi novados, Vislatvijas dziesminieku un tautas saiets, XXIII Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, 20.starptautiskais Baltijas baleta festivāls, mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2015", starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2015", jaunās mūzikas festivāls "Arēna" 2015, 16.starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", "Rīgas vēsturiskās mūzikas un dejas festivāls 2015", kā arī festivāls "Skaņu mežs 2015".

Finansējums piešķirts 15.starptautiskajam Baha kamermūzikas festivālam, kā arī "Latvijas koncertu" rīkotajam "Rīgas festivālam", festivālam "Via Baltica" Liepājā un Kuldīgā, 5.Eiropas Mūzikas forumam un Jāzepa Vītola 4.starptautiskajam vokālistu konkursam. Naudu pasākumu rīkošanai saņēmis arī XXI Starptautiskais senās mūzikas festivāls, introvertās mūzikas festivāls "Ad lucem", 5.starptautiskais vikingu festivāls "Seeburg 2015" Grobiņā un "Eiropas kultūras mantojuma dienas".

Konkursā atbalstīts arī "kim?" rīkotais pasākums "Šķērssvītra starp normatīvo un fantāziju", kas plānots kā sabiedrību integrējošs vizuālās mākslas projekts.

Vizuālās mākslas jomā VKKF finansējumu izlēmis piešķirt arī laikmetīgās mākslas festivālam "Survival Kit 7", festivālam "Māksla + komunikācijas 2015", mākslas programmai Milānā - "Expo 2015", Tēlniecības kvadrinnālei "Rīga 2016" un Latvijas mūsdienu mākslas ekspozīcijai "Start Saatchi" galerijā Londonā. Atbalstīts arī Latvijas muzeju biedrības projekts "Tradicionālais un laikmetīgais 2015" un Laikmetīgās mākslas centra Hardija Lediņa 60 gadu jubilejas gada pasākumu programmas projekts "Dr.Enesera, brāļa Annas un rūķa Jūnija tikšanās uz Bolderājas dzelzceļa".

Literatūras nozarē tika atbalstīta Latvijas dalība starptautiskos grāmatu gadatirgos 2015.gadā, kā arī "Dzejas dienas 2015". 40 000 eiro atvēlēti Latvijas literatūras labāko darbu tulkošanai un izdošanai.

Tikpat liela summa piešķirta mākslas festivāla "Cēsis 2015" rīkošanai. VKKF atbalstījis arī mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla "Zemlika" norisi Durbē. Limbažos atbalstīts pasākums "Himnas Goda diena 2015".

Konkursā atbalstītas arī Kultūras mantojuma gada balvas un Gada balvas dizainā pasniegšana nākamajā gadā.

Kopumā konkursam bija pieteikti 102 projekti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti