Nacionālo koncertzāli degradētā teritorijā par Eiropas naudu nebūvēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Izmantojot Eiropas fondu finansējumu, neizdosies uzbūvēt nacionālo koncertzāli kādā no Rīgas degradētajām teritorijām. Pie šāda secinājuma pēc izvērtēšanas nonākusi Kultūras ministrija.

Tādēļ otrdien, 10. jūlijā, ministrija rosinās valdību izšķirties par koncertzāles projekta īstenošanu Rīgā ārpus degradētajām teritorijām, izmantojot citu Eiropas fondu finansējumu.

Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone par nacionālās koncertzāles tālāko attīstību
00:00 / 01:14
Lejuplādēt
„Publiskā un privātā partnerībā, izmantojot Eiropas fondu finansējumu, tomēr saspringts laika grafiks ir pārāk intensīvs, jo projekts ir jāīsteno līdz 2022. gada decembrim,” saka ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone.

“Un tik saspringtā termiņā parādās ļoti daudzi augsti riski, kas ir saistīti ar to, ka projektu tik ātrā tempā būtu riskanti realizēt. Un otrs būtiskais secinājums no mūsu konsultantiem ir sekojošs: publisko un privāto partnerību nevar īstenot uz privātas personas piederošas zemes. Tādēļ mums, valstij, būtu jāiegūst publiska zeme kādā no šīm degradētajām teritorijām. Un, padziļināti pētot situāciju, mēs esam secinājuši, ka šajās degradētajās teritorijās diemžēl nav valsts rīcībā atbilstošas konfigurācijas neapbūvētu zemes gabalu. Un attiecīgi šādas zemes iegūšana atkal mūs apgrūtina tieši no laika grafika viedokļa, un šajā [procesā] ir ļoti augsti riski,” skaidro Vilsone.

Otrdien valdība lems par to, lai uzdotu ministrijai kopā ar Rīgas domi meklēt risinājumu koncertzāles būvniecībai kādā citā galvaspilsētas teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti