Kultūras ziņas

Sarmītes Māliņas un Kristapa Kalna "Tūlīt"

Kultūras ziņas

Top seriāls jauniešiem "Nezināms numurs"

Iemūrē vēstījumu nākamajām paaudzēm

Nacionālās mākslu vidusskolas jaunajā korpusā iemūrē vēstījumu nākamajām paaudzēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

18. jūnijā Rīgā, Kalnciema ielā, vietā, kur top Nacionālās mākslu vidusskolas jaunais mācību korpuss, svinīgi iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Vērienīgi pārbūves darbi šobrīd notiek visu vidusskolas paspārnē esošo mācību iestāžu – Rīgas Doma kora skolas, Jaņa Rozentāla Mākslas skolas, Emīla Dārziņa Mūzikas skolas un Rīgas Baleta skolas – teritorijās.

Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pagalmā, bijušās sporta zāles vietā, tagad izrakta būvbedre. Šeit tiks likti pamati Nacionālās mākslu vidusskolas jaunajam sporta kompleksam un mācību telpām.

“Šeit mums būs moderna un mūsdienīga vide, un beidzot tā ēka, kā saka, viss liekais ir nojaukts un tas jaunais var celties uz augšu!” atzīmēja Nacionālās mākslu vidusskolas direktors Jānis Ziņģītis.

Šobrīd vērienīgi pārbūves darbi notiek teju visās Nacionālās mākslu vidusskolas iestādēs – Rīgas Doma kora skolā, Jaņa Rozentāla Mākslas skolā, Emīla Dārziņa Mūzikas skolā un Rīgas Baleta skolā. Klātesot visu četru mākslas skolu direktoriem, topošās sporta zāles pamatos 18. jūnijā svinīgi iemūrēja kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kurā teikts: “Mēs ticam, ka Latviju sagaida laba un pārtikusi nākotne. Mēs ticam, ka Latvijā dzīvos talantīgi bērni, kuri gribēs mācīties mūziku, deju un mākslu!”

Kapsulā, ko rotā visu četru skolu nosaukumi, ievietoja Latvijas valsts karogu, datu nesēju ar vēstījumu un Latvijas Bankas kolekcijas monētu, kas veltīta Emīla Dārziņa ''Melanholiskajam valsim''.

“Šis ir tikai pirmais solis Nacionālās mākslu vidusskolas jaunbūvei šeit, Kalnciema ielā, un mēs vēl turpināsim, līdz skola būs uztaisīta tāda, kādu mēs to paši vēlamies redzēt,” uzsvēra Jānis Ziņģītis.

Pārbūves projekta kopējais finansējums lēšams vairāk nekā sešu miljonu eiro apmērā. Visus uzsāktos pārbūves darbus, tai skaitā arī sporta kompleksu, plānots pabeigt līdz nākamā gada vidum.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti