Rīta intervija

Noslēdzas parakstu vākšana pret vēja elektrostaciju parka izbūvi Dobeles un Tukuma novadā

Rīta intervija

Eksprezidents Valdis Zatlers par situāciju divas nedēļas pēc 13. Saeimas vēlēšanām

Nacionālās enciklopēdijas redaktors Valters Ščerbinskis par enciklopēdijas atklāšanu

Nacionālās enciklopēdijas redaktors: Redakcijā neiztika arī bez skaļiem strīdiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 18. oktobrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks Nacionālās enciklopēdijas drukātā sējuma “Latvija” atvēršanas pasākums. Šis nelielās tirāžas īpašais sējums ir liecība par laikmetu, un tā veidošanas laikā neiztika bez skaļiem strīdiem, intervijā Latvijas Radio atklāja Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors Dr.hist. Valters Ščerbinskis.

Nacionālā enciklopēdija veidota kā elektronisks internetā pieejams materiāls, kuru atvērs 18.decembrī, taču nolemts izdot arī vienu īpašu sējumu, kas būs veltīts tieši Latvijai.  

Šīs 864 lappušu biezās grāmatas tirāža ir tikai 3000 eksemplāri, bet Ščerbinskis pieļāva, ka varētu būt arī papildu tirāža.

Viņš pastāstīja, ka īpašais drukātais sējums būs liecība par laikmetu, kas fokusējas uz pēdējiem 30 gadiem, neatkarības atgūšanu un mūsdienām, tas būs interesants materiāls nākotnes cilvēkiem par to, kā Latvija izskatījās, ko cilvēki domāja.

Ščerbinskis piebilda, ka sējuma tapšanas laikā neiztika arī bez skaļākiem strīdiem redakcijā par to, ko likt, ko nelikt, kādas ilustrācijas izmantot.

“Drukātajam sējumam jābūt skaistam, patīkamam, bet arī ar jēgpilnu saturu,” LTV  “Rīta panorāmai” sacīja Ščerbinskis.

“Mūsu vadmotīvs ir balstīties uz lietpratējiem, atšķirībā no avotiem sociālajos tīklos mēs balstāmies uz jomas profesionāļiem, esam paļāvušies uz viņu viedokļiem,” viņš skaidroja.  

Sējuma atvēršanas pasākums sāksies pulksten 16.00 LNB ātrijā, un tā centrālās personas būs tā autori – redaktori, kuri ieguldījuši savu darbu un laiku Latvijas valsts simtgades gadā tik nozīmīga sējuma sagatavošanā. Pasākumu varēs vērot tiešraidē arī LSM portālā.

KONTEKSTS:

Nacionālās enciklopēdijas drukātais sējums “Latvija” ir unikāls un nozīmīgs populārzinātnisks izdevums, kurā atrodami šķirkļi par Latvijas vēsturi, dabu, izglītību, kultūru, zinātni, komunikāciju, tautsaimniecību un citiem jautājumiem.

Visu šķirkļu autori ir Latvijas vadošie speciālisti konkrētajās nozarēs, un enciklopēdijā apkopotā informācija ir pārbaudīta un drošticama.

Sējums “Latvija” ir daļa no Nacionālās enciklopēdijas projekta, kas tika aizsākts jau 2014. gadā. Visaptveroša enciklopēdija būs pieejama elektroniskā vietnē, kas darbu sāks 18. decembrī.  Drukātajā sējumā ir 864 lapas, un tajā apkopoti vairāk nekā 250 šķirkļi. Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors ir Dr.hist. Valters Ščerbinskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti