Nacionālās bibliotēkas krātuve Periodika.lv – brīvā piekļuvē līdz aprīļa vidum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Līdz šī gada 14. aprīlim brīvā piekļuvē pieejama Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas (LNDB) periodisko izdevumu krātuve Periodika.lv. Tajā apkopoti vairāk nekā 1400 laikrakstu un žurnālu digitālās versijas – no 1748. gada līdz mūsdienām, medijus informē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) pārstāvji.

Līdz šim portāls Periodika.lv autortiesību ierobežojumu dēļ pilnā apjomā bija pieejams Latvijas Nacionālās bibliotēkas lasītavās un Latvijas publiskajās bibliotēkās jeb “Gaismas tīklā” – vienotajā valsts bibliotēku informācijas sistēmā. Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kad lielākā daļa bibliotēku ir slēgtas, pieņemts lēmums periodisko izdevumu saturu padarīt brīvi pieejamu. Tas kļuvis iespējams, pateicoties AKKA/LAA (Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra / Latvijas Autoru apvienība) izsniegtajai licencei un Kultūras ministrijas (KM) atbalstam.

LNB pievienojusies arī KM informatīvajai kampaņai #Ēkultūra, papildus portālam Periodika.lv šobrīd piedāvājot attālināti izmantot vēl 11 citas LNDB kolekcijas, kā arī vairāk nekā 20 pilntekstu ārvalstu abonētās datubāzes, Nacionālo enciklopēdiju, kā arī lekciju, diskusiju, konferenču, lasījumu un cita veida audio un video saturu LNB sociālajos tīklos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti